30 tips voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, daarvoor hoef je niet per se een groot bedrijf te zijn. Vrijwel iedere mkb-ondernemer kan er vandaag nog mee aan de slag. Deze 30 slimme tips geven je een MVO-kickstart. Gebruik wat voor jouw bedrijf relevant en toepasbaar is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO is een vrij breed begrip. Het betekent dat je als bedrijf rekening houdt met andere aspecten dan alleen winst maken. Bijvoorbeeld met het klimaat, eerlijke kansen voor iedereen, goede arbeidsomstandigheden, inclusiviteit en zuinig zijn met grondstoffen. Ondernemen met oog voor mens en milieu.

Tips voor MVO

MVO kun je op allerlei gebieden toepassen. Om het je makkelijker te maken, verdelen we de tips in 4 verschillende bedrijfsaspecten: het bedrijfspand, de productie, de inkoop en mobiliteit.

Wist je dat...

De energierekening bestaat vaak uit: 98% kosten voor gas en stroom, 2% vaste kosten voor de netbeheerder en het energiebedrijf. Je hebt dus veel invloed op het overgrote merendeel van de energierekening.

Contact met de Rabobank

Wil je doorpakken en serieus met maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de slag? Maak een gratis afspraak om je vragen te stellen aan een van onze adviseurs.

je spreekt een accountmanager in een videogesprek of via de telefoonje krijgt een scherper beeld van het aanvraagprocesje kunt vrijblijvend je vragen stellen
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer