30 tips voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, daarvoor hoef je niet per se een groot bedrijf te zijn. Vrijwel iedere mkb-ondernemer kan er vandaag nog mee aan de slag. Deze 30 slimme tips geven je een MVO-kickstart. Gebruik wat voor jouw bedrijf relevant en toepasbaar is.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO is een vrij breed begrip. Het betekent dat je als bedrijf rekening houdt met andere aspecten dan alleen winst maken. Bijvoorbeeld met het klimaat, eerlijke kansen voor iedereen, goede arbeidsomstandigheden, inclusiviteit en zuinig zijn met grondstoffen. Ondernemen met oog voor mens en milieu.

Tips voor MVO

MVO kun je op allerlei gebieden toepassen. Om het je makkelijker te maken, verdelen we de tips in 4 verschillende bedrijfsaspecten: het bedrijfspand, de productie, de inkoop en mobiliteit.

Wist je dat...

De energierekening bestaat vaak uit: 98% kosten voor gas en stroom, 2% vaste kosten voor de netbeheerder en het energiebedrijf. Je hebt dus veel invloed op het overgrote merendeel van de energierekening.

Rabobank

Je duurzame ambities financieren

Weet je al waarin je wilt investeren? Bereken in 30 seconden een indicatie van je rente en maandbedrag voor een financiering tot €1 miljoen. Liever eerst sparren met een adviseur? Dat kan ook!

Eerst sparren
phone

Hulp nodig?