Zo maak je jouw bedrijfspand energiezuinig

Wat kun je doen om je kantoor, magazijn, winkel of restaurant energiezuiniger te maken? Steeds meer ondernemers stellen zich deze vraag. Gelukkig is er veel mogelijk, van overstappen op LED-verlichting en isolatie tot investeren in een warmtepomp en zonnepanelen.

Stappenplan

1

Ontdek: hoe staat je bedrijfspand er nu voor?

Ontdek met onze gebouwscan welke verduurzamingmaatregelen het beste bij jouw bedrijfspand passen.

2

Advies op Maat van partner Stichting Energieke Regio

Wil je aanvullend op de gebouwscan nog een persoonlijk advies?

3

Check: alles over subsidies

Verklein je investeringsbedrag en verkort je terugverdientijd.

4

Zo financier je de investering

Bereken wat de kosten zijn als je jouw duurzame investering laat financieren.

5

Tenslotte: denk aan verzekeren

Verduurzamen kan invloed hebben op je gebouwenverzekering en verzekerde bedragen. Een verzekeringsadviseur helpt je verrassingen achteraf te voorkomen.

Top 3 populaire duurzame investeringen

We helpen je graag bij het verduurzamen van jouw bedrijf. Lees alles wat je wilt weten over de meest voorkomende groene investeringen.

Deze ondernemers hebben hun bedrijf succesvol verduurzaamd

Wie zijn de ondernemers met een energiezuinig pand, elektrische voertuigen of een warmtepomp? Maak kennis met deze voorlopers en ontdek welke keuzes zij hebben gemaakt en welke impact dit heeft op hun bedrijfsvoering.

Rabobank

Je bedrijfspand verduurzamen?

Als je je pand wil verduurzamen, komt er veel op je af. Kom je in aanmerking voor subsidies? Wat zijn je opties als je een bedrijfspand huurt? En hoe kom je eigenlijk aan financiering? Iris en Henk gingen je voor en delen hun ervaringen en tips.

Rabobank

Een kijkje in de toekomst

Hoe ziet het bedrijfspand van de toekomst eruit? De kans is groot dat die er anders uitziet dan vandaag. Met welke materialen wordt het gebouwd? En hoe wordt ervoor gezorgd dat het gebouw klimaatneutraal is?

Lees hier meer
phone

Hulp nodig?