Zonnepanelen in weiland

De voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Overstappen op zonne-energie heeft veel voordelen voor ondernemers. Je bespaart op je energiekosten, reduceert CO2-uitstoot en geeft je onderneming een duurzame uitstraling. En naast de voordelen voor jezelf en je bedrijf, draag je met zonnepanelen ook bij aan een duurzamere toekomst. Lees welke voordelen zonne-energie nog meer oplevert.

Financiële voordelen

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand kan veel financiële voordelen opleveren. Ten eerste is er natuurlijk de besparing op je energierekening, doordat je je eigen energie opwekt. Geen overbodige luxe nu de energieprijzen door het dak gaan. Met die kostenbesparing houd je in de toekomst mogelijk geld over om te investeren in nieuwe kansen.

Overstappen op zonnepanelen vraagt om een investering. De hoogte van die investering hangt af van de grootte van het dak, het type dak en je energieverbruik. Voor je zo'n beslissing maakt, wil je natuurlijk weten of die investering rendabel is. De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen ligt meestal tussen de 6 en 10 jaar. Vanwege subsidies die door de overheid verstrekt worden voor het opwekken van groene energie verdient de investering zichzelf dus terug. Naast subsidies zijn er ook andere regelingen die wellicht interessant kunnen zijn, zoals investeringsaftrekregelingen.

Rabobank

Meer financiële informatie over investeren in zonnepanelen

De onderstaande link leidt je naar een pagina met meer financiële informatie over investeren in zonnepanelen. Zo lees je meer over de financiering, verzekering, subsidies en fiscale voordelen.

Meer over subsidies, terugverdientijd en regelingen

Duurzame voordelen

Door met je bedrijf te investeren in zonne-energie krijgt je bedrijf een duurzame uitstraling. Onderzoek van Monitor Merk & Maatschappij wijst uit dat 56% van de consumenten in 2021 rekening hield met de maatschappelijke impact van producten en diensten. In 2011 was dit slechts 31%. Een overstap op zonne-energie kan je bedrijf daardoor aantrekkelijker maken voor klanten, zeker als dit onderdeel is van een duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast reduceer je de CO2-uitstoot van je bedrijf.

Er wordt flink geïnvesteerd in het opwekken van groene energie, met zonne-energie als snelste groeier. Omdat we graag ons steentje bijdragen aan toekomstbestendig ondernemen, stimuleert Rabobank klanten om zonnepanelen te plaatsen op hun dak. Zo helpen we jou als ondernemer op weg met het duurzaam ondernemen met groene stroom en draag jij met je bedrijf bij aan een duurzamere toekomst.

Zo financier je zonnepanelen bij Rabobank

Benieuwd naar de kosten om zonnepanelen te financieren? Bereken direct online wat de geschatte kosten zijn en vraag je financiering aan. Kies bij leendoel voor 'Verduurzaming’. Of wil je liever eerst weten hoe een financiering werkt?

phone

Hulp nodig?