Waarom het accepteren van creditcards handig is voor je bedrijf

Steeds meer klanten ontdekken de voordelen van afrekenen met een creditcard. Zowel online als in de winkel. Door te betalen met creditcard stelt je klant het moment van betalen uit en vaak zijn aankopen ook verzekerd. Het feit of klanten bij jou kunnen afrekenen met een creditcard kan daarom doorslaggevend zijn in de keuze voor jou als verkoper. Het accepteren van creditcards als betaalmiddel is daardoor een van de manieren om je cashflow te verbeteren.

Betalen met creditcard is populair

In veel landen is betalen met creditcard al langer de normaalste zaak van de wereld. Maar ook bij Nederlanders is de creditcard steeds populairder. Steeds meer Nederlanders hebben een creditcard. Deze gebruiken ze niet alleen op vakantie maar ook steeds vaker online en aan de toonbank.

Wist je dat...

    ruim 6,5 miljoen Nederland een creditcard in bezit hebben? er 39 miljoen creditcardbetalingen aan de toonbank werden gedaan in 2020? deze creditcardtransacties een totaalbedrag van € 3,4 miljard opbrachten?

Je vraagt je zakelijke rekening aan

Uitgesteld betalen maar wel meteen bijgeschreven

Door te betalen met een creditcard kan je klant het moment van betalen uitstellen. De daadwerkelijke afschrijving van de creditcardbetaling is namelijk pas aan het einde van de maand. Vooral bij grote aankopen kan dit meewegen in de beslissing om iets aan te schaffen. Dat de klant pas aan het eind van de maand betaalt, betekent niet dat jij als ondernemer ook langer op je geld moet wachten. Ook bij een creditcardbetaling staat het geld de volgende dag al op je rekening.

Accepteert jouw pinautomaat nog geen creditcards? Met Rabo Smart Pay regel je het in een handomdraai. Rabo Smart Pay is een totaaloplossing voor al je betalingen. Van je winkel, in je webshop, of onderweg: in het Rabo Smart Pay dashboard kies je voor ieder verkooppunt de gewenste betaaloplossing.

Zakelijk ook uitgesteld betalen?

Ook als ondernemer kan het aantrekkelijk zijn om een betaling uit te stellen. Stel dat je net zit te wachten op een klant die nog een forse factuur moet betalen, maar je wel een noodzakelijke bestelling moet doen. Dan geeft een creditcard een beetje extra financiële lucht. Op deze manier biedt een creditcard beter zicht op je cashflow. Je stelt de betaling namelijk uit tot het einde van de maand.

phone

Hulp nodig?