Veerle en Harold over automatisering en data

Onderneem je op je gevoel of baseer je je keuzes op data? Steeds meer ondernemers stellen zichzelf deze vraag. Doordat veel bedrijven bezig zijn met automatisering en digitalisering is er ook steeds meer data beschikbaar. Ook Veerle en Harold zijn hier volop mee bezig. Veerle heeft een autobedrijf en Harold runt een reisorganisatie voor hoogopgeleide singles. In Kennismakers praten zij over automatisering en het gebruik van data in hun bedrijf.

Blijven innoveren: waarom eigenlijk?

Innoveren, artificial intelligence, big data. Soms voelt het misschien allemaal als een ver-van-je-bed-show. Maar Of je nu aannemer, makelaar of IT’er bent: door te vernieuwen, te testen en te verbeteren maak je je bedrijf sterker. Zo kun je je concurrentie misschien een stap voor blijven of de verwachtingen van je klanten overtreffen. Nog meer inspiratie nodig om aan de slag te gaan met innoveren?

Innovatie financieren: realiseer je plannen met deze opties

Als je de knoop hebt doorgehakt en aan de slag wil met automatisering of het innoveren van je bedrijfsprocessen, dan kost dat vaak geld. Als je dat geld niet hebt gespaard of liever niet wil missen als buffer, moet je op zoek naar financieringsmogelijkheden. De meeste mensen denken vaak nog steeds als eerst aan een traditionele zakelijke lening. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om je innovatieve plannen te financieren. Denk bijvoorbeeld aan een financiering met borgstellingskrediet van de overheid of een speciale innovatielening.

Wist je dat...

Al in 2019 gebruikte 45 procent van de grote bedrijven (meer dan 500 werkzame personen) een of meer Artificial Intelligence-technologieën. Gemiddeld maakte 12 procent van de Nederlandse bedrijven gebruik van bijvoorbeeld spraakherkenning, machine learning en patroon- of gezichtsherkenning. Bron: CBS

Kennismakers

In Kennismakers helpen ondernemers elkaar om zaken anders aan te pakken. Ze delen tips, ervaringen en praten over uitdagingen. Waarin lijken ze op elkaar? En wat doen ze anders? De kennis van de één, helpt de ander verder.

De belangrijkste innovatiesubsidies voor ondernemers

Ga je investeren? Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor veel verschillende subsidies. Niet alleen voor verduurzamen, maar ook voor innovaties. Bijvoorbeeld als je onderzoek wil doen naar mogelijke innovaties en daarvoor extra loonkosten moet maken.

Veerle

Veerle Dicker is eigenaar van Davero; een autobedrijf gespecialiseerd in MINI's. In 2015 verkocht ze haar eerste MINI en inmiddels heeft ze zo'n 30 MINI's op voorraad. Veerle betrekt steeds vaker data bij het bepalen van de koers van haar bedrijf.

“Om meer te werken aan mijn bedrijf moet ik minder nodig zijn bij de orde van de dag”

Harold

Harold Blanken is eigenaar van Villa Vibes, een reisorganisatie voor hoogopgeleide singles. Hij noemt automatisering de backbone van zijn bedrijf. Het is efficiënter, er worden minder fouten gemaakt en het is leuker. Het zorgt voor een perfecte basis voor groei.

“Automatisering is de backbone van ons bedrijf”

phone

Hulp nodig?