Kennismakers over het managen van financiële risico's

Met allebei een bedrijf in de evenementenbranche, hebben Francine en Michel te dealen met veel risico’s. Waaronder financiële risico's. Francine exploiteert escaperooms en bedenkt mystery-experiences, Michels bedrijf is actief in energie-opwekkende (dans)vloeren. In Kennismakers delen ze ervaringen over de onzekerheden in hun branche, hoe ze daar mee omgaan en welke risico's ze wel én niet verzekeren.

Weten wat je bedrijfsrisico's zijn

Voor het bedrijf van Francine zijn veiligheid, aansprakelijkheid en langdurige ziekte van personeel belangrijke zaken om in de gaten te houden. Ze behoren tot de risico’s waarover zij vooraf heeft nagedacht. Goed financieel inzicht én weten hoe je bedrijf ervoor staat is daarbij ook belangrijk. Zeker als je bedrijf groeit wil je snel te kunnen sturen op je cashflow, inkomsten en uitgaven en risico's. Rabo Inzicht kan je hierbij helpen. Door snelle en slimme analyses weet jij hoe je bedrijf ervoor staat: toen, nu én straks. Zo houd je controle over je cashflow.

Risicospreiding met een financiële buffer

De band Coldplay vroeg het bedrijf van Michel om energievloeren te leveren voor hun tournee. Een enorme order, die ook risico’s met zich meebrengt. Want een vloer kan onderweg kapot gaan, er kunnen onverwachte ongelukken mee gebeuren en de tournee kan door omstandigheden ook worden afgelast. Je kunt je hier natuurlijk tegen verzekeren, maar het is ook verstandig om een financiële buffer te hebben om makkelijker financiële tegenvallers op te vangen. Dit helpt je ook om later extra investeringen te doen.

Wist je dat...

Het niet verplicht is om je bedrijfsrisico's af te dekken met zakelijke verzekeringen, hoewel dit natuurlijk wel aan te raden is. Als ondernemer ben je echter vaak wel verplicht om: je bedrijfsauto's te verzekeren, een opstalverzekering te nemen en voor sommige beroepen een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) af te sluiten.

Kennismakers

In Kennismakers helpen ondernemers elkaar om zaken anders aan te pakken. Ze delen tips, ervaringen en praten over uitdagingen. Waarin lijken ze op elkaar? En wat doen ze anders? De kennis van de één, helpt de ander verder.

Goed verzekerd zijn tegen risico's

Francine kreeg te maken met langdurige ziekte van een werknemer, Michel moet in zijn business zorgen voor goed transport en perfect werkende producten. Beiden hebben zich goed laten verzekeren tegen de risico’s die hun ondernemingen lopen. Er kunnen ook andere onvoorziene omstandigheden optreden, zoals een klant die afhaakt of niet betaalt. Er zijn altijd manieren om je bedrijf daartegen te beschermen

Francine

Francine bedenkt met haar bedrijf Sherlocked ervaringen in allerlei vormen en maten. Haar bedrijf heeft escaperooms in Amsterdam, maar ontwikkelt ook experiences voor events. De missie van Sherlocked is de wereld betoveren door mensen te enthousiasmeren en nieuwe dingen in zichzelf te laten ontdekken.

“We vinden het leuk om de grens tussen realiteit en fictie te laten vervagen. Dat brengt ook risico's met zich mee. ”

Michel

Michel is eigenaar van Energy Floors. Een bedrijf in duurzame innovatie dat energieopwekkende vloeren voor evenementen biedt. Doelstelling is om mensen een positieve ervaring te geven tijdens een event en dat te linken aan duurzaamheid. Na een evenement moeten ze weggaan met het gevoel dat ze én veel plezier hebben gehad én een duurzame ervaring.

“We werken met vaste toeleveranciers waar je een persoonlijke relatie mee opbouwt en gezamenlijk een bepaald risico mee aangaat.”

Regel je verzekeringen zelf online

Een zakelijke verzekering via Rabobank vraag je als ondernemer eenvoudig zelf online aan. In de Rabo App of in Rabo Online Bankieren kun je jouw zakelijke verzekeringen afsluiten, inzien en wijzigen. Beperk je risico’s als ondernemer. Zo kun je met een gerust hart ondernemen.

Handig en makkelijk in de Rabo App
phone

Hulp nodig?