Hoeveel tijd besteed jij aan je administratie?

Tenzij je accountant bent, behoort de financiële administratie waarschijnlijk niet tot jouw favoriete bezigheid. Maar bovenal kost de boekhouding ondernemers veel tijd. En die gaat ten koste van het ondernemen zelf. Vier feiten en fabels over jouw administratie.

Na het lezen weet je:

Hoeveel tijd jij besteedt aan jouw administratieDe manieren om je administratie efficiënter in te richten

1. Jouw administratie kost je gemiddeld twee werkdagen per maand

Feit!

Een ondernemer is gemiddeld maar liefst 16 uur en 53 minuten per maand kwijt aan het regelen en bijhouden van de administratie (bron: Basware Benelux)*. Dat zijn dus twee volle dagen die je maandelijks niet kunt besteden aan bijvoorbeeld dat veelbelovende bedrijfsplan of het benaderen van die potentiële opdrachtgever.

2. Facturen slurpen een belangrijk deel van jouw tijd op

Klopt ook.

Het opstellen en verzenden van facturen (1 uur en 55 minuten) en het zorgen dat facturen betaald worden (1 uur en 45 minuten) kosten de gemiddelde ondernemer veel tijd. Ook tijdrovend: het beantwoorden van vragen van leveranciers en klanten (2 uur en 19 minuten per maand). Stel je eens voor dat je die tijd efficiënter kunt besteden.

3. De meeste ondernemers hebben hun administratie geautomatiseerd

Helaas.

Hoewel je dat anno 2018 wel zou denken. Toch stuurt tweederde (64%) van de mkb-bedrijven facturen nog gewoon handmatig. En ruim driekwart (77%) keurt facturen nog handmatig goed en betaalt ze ook op die wijze. Grote kans dat dit ook voor jou geldt dus. Al deze inefficiënte en tijdrovende handelingen weerhouden jou ervan je echt bezig te houden met de verdere ontwikkeling en groei van jouw bedrijf.

4. Automatisering van de administratie is niet voor mij weggelegd

Absoluut onjuist.

Het automatiseren van jouw administratie is in deze tijd van digitalisering makkelijker dan ooit. De Rabobank kan jou daarbij op verschillende manieren ondersteunen.

Meer weten over snel en slim je administratie regelen