Ondernemers hebben internationale levering ontvangen

Importeren

Je wilt gaan importeren. Bijvoorbeeld omdat je producten wilt verkopen die niet in Nederland verkrijgbaar zijn, of omdat je grondstoffen nodig hebt voor je productie. Hier komt wel het een en ander bij kijken.

Wet- en regelgeving

Je mag niet zomaar elk product importeren op de Nederlandse markt. Er gelden bepaalde producteisen die staan omschreven in wet- en regelgeving. Daarnaast moet je rekening houden met onder andere invoerrechten en concurrentie. Het is altijd zinvol om juridisch advies in te winnen.

Buitenlandse leveranciers vinden

Producten importeren betekent doorgaans dat je in zee gaat met een buitenlandse leverancier. Hoe vind je de juiste partij? En hoe geef je de samenwerking vorm? Onze adviseurs kunnen je in contact brengen met specialisten die je helpen de juiste keuze te maken.

Risico’s managen bij importeren

Welke risico’s loop je als importeur en hoe kun je deze beperken? Hieronder vind je een overzicht. Je accountmanager denkt graag met je mee over het afdekken van importrisico’s.

Financieren

Soms is je eigen werkkapitaal ontoereikend om een grote betaling te kunnen doen aan een leverancier. Om je financieringsbehoeften te overbruggen, bieden wij verschillende kredietfaciliteiten.

phone

Hulp nodig?