Elke onderneming heeft te maken met duurzame uitdagingen: productiekosten verlagen, minder grondstoffen gebruiken en duurzame producten op de markt brengen. Als bedrijven en personen samen optrekken gaan duurzame ontwikkelingen sneller. Met financiele diensten en toegang tot kennis en netwerken ondersteunen wij op het gebied van duurzaam ondernemen.

Circulair ondernemen

De circulaire economie rukt op. Steeds meer bedrijven besteden bij het ontwerpen van hun producten en in hun bedrijfsvoering aandacht aan het terugwinnen en efficiënt gebruik van grondstoffen en materialen.

Rabobank ziet circulair ondernemen als een van de pijlers van de Nederlandse economie. Circulair ondernemen zorgt voor welvaart en welzijn. En een veerkrachtige en concurrerende economie op de lange termijn. Kortom, een toekomstbestendig economisch systeem, met bedrijven die individueel en als keten gezonde verdienmodellen hebben en daardoor goed financierbaar zijn.

Rabo Circulair Ondernemen Desk

De overgang naar een circulaire economie betekent een grote omschakeling, van een lineair naar een circulair businessmodel.

Om ondernemers hierbij te ondersteunen hebben we een Circulair Ondernemen Desk. De desk bestaat uit een team van specialisten die je helpen met strategische vraagstukken rondom circulaire businessmodellen. Zij denken mee over de financiering en leggen verbinding met relevante partners. Op deze manier begeleiden we klanten naar bestaande en/of nieuwe oplossingen.

Neem contact op met de Circulair Ondernemen Desk

Op lokaal en regionaal niveau bieden we verschillende mogelijkheden die kunnen leiden tot nieuwe business en samenwerking. Benieuwd wat we voor jouw circulaire ambities kunnen betekenen? Neem contact op met je accountmanager of stuur een mail naar de Circulair Ondernemen Desk.

Mail de Rabo Circulair Ondernemen Desk

Lees ook: Rabobank, ABN Amro en ING lanceren financieringsrichtlijnen voor circulaire economie

Ontdek waar je kansen liggen

Met de online Prestatie Indicator Circulair Ondernemen krijg je inzicht waar je onderneming staat ten opzichte van andere bedrijven. Door een serie vragen te beantwoorden ontdek je direct waar je kansen liggen op het gebied van circulair ondernemen.

Lees meer over de Prestatie Indicator

Duurzame innovatie

De Rabo Duurzame Innovatieprijs is een initiatief van Rabobank en stimuleert (startende) ondernemers om van hun innovatie een succes te maken. We bieden toegang tot belangrijke netwerken, je krijgt publiciteit en de prijs vergroot je naamsbekendheid. Met het prijzengeld kun je je innovatie verder ontwikkelen.

Lees meer over de Rabo Duurzame Innovatieprijs

Duurzaam investeren

Is je bedrijf toonaangevend in duurzaam ondernemen? Daar zetten we graag iets tegenover: de impactlening. Daarmee leen je met rentekorting. Als je duurzaam koploper bent, loop je voorop op het gebied van duurzaamheid en bezit je één van de geselecteerde keurmerken.

Lees meer over duurzaam investeren

Zelf regelen & Contact