Zakelijke betaalpas gebruiken in het buitenland

Met de zakelijke betaalpas van Rabobank kun je overal ter wereld contant geld opnemen en betalen. Lees hier wat je moet weten over het gebruik van je betaalpas in het buitenland.

Gebruik zakelijke betaalpas buiten Europa instellen

Zakendoen in Japan, een conferentie in Amerika bijwonen of een werkbezoek in Afrika? Het gebruik van je zakelijke betaalpas buiten Europa staat standaard uit.

Reis je binnenkort buiten Europa? Stel dan je zakelijke betaalpas in voor gebruik buiten Europa voor de duur van jouw reis. Na deze periode zetten wij het gebruik van de betaalpas buiten Europa automatisch uit. Zo voorkom je bijvoorbeeld skimming.

Het instellen van het gebruik van je zakelijke betaalpas buiten Europa gaat het snelst via de Rabo App of via internetbankieren.

Contactloos betalen in het buitenland

Met je zakelijke betaalpas contactloos betalen in het buitenland is mogelijk als de betaalpas en betaalautomaat daarvoor geschikt zijn. Je ziet dit aan het contactloos betalen logo op de betaalautomaat en de betaalpas.

Tips voor betalen in het buitenland

    In het buitenland kun je vaak je betaalpas gebruiken, maar niet overal. Neem daarom altijd een tweede betaalmiddel mee, bijvoorbeeld contant geld of een creditcard. Geef je betaalpas of creditcard niet af als je ermee betaalt. In een land zonder euro kun je bij een betaalautomaat kiezen voor betalen in euro’s of betalen in het geld van het land waar je bent. Kies voor het laatste, dan ben je vaak goedkoper uit. Pinnen van vreemde valuta in het buitenland is meestal goedkoper dan het bestellen van vreemde valuta in Nederland.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?