Zakelijke betaalpas gebruiken in het buitenland

Met de zakelijke betaalpas van de Rabobank kun je overal ter wereld contant geld opnemen en betalen. Lees hier wat je moet weten over het gebruik van je betaalpas in het buitenland.

Gebruik zakelijke betaalpas buiten Europa instellen

Zakendoen in Japan, een conferentie in Amerika bijwonen of een werkbezoek in Afrika? Het gebruik van je zakelijke betaalpas buiten Europa staat standaard uit.

Reis je binnenkort buiten Europa? Stel dan je zakelijke betaalpas alleen in voor de benodigde werelddelen voor de duur van jouw reis. Na deze periode zetten wij het gebruik van de betaalpas in dat werelddeel automatisch uit. Zo voorkom je bijvoorbeeld skimming.

Het instellen van het gebruik van je zakelijke betaalpas buiten Europa gaat het snelst via de Rabo App of via internetbankieren (Pro).

Contactloos betalen in het buitenland

Met je zakelijke betaalpas contactloos betalen in het buitenland is mogelijk als de betaalpas en betaalautomaat daarvoor geschikt zijn. Je ziet dit aan het contactloos betalen logo op de betaalautomaat en de betaalpas.

Tips voor betalen in het buitenland

In het buitenland kun je vaak je betaalpas gebruiken, maar niet overal. Neem daarom altijd een tweede betaalmiddel mee, bijvoorbeeld contant geld of een creditcard. Geef je betaalpas of creditcard niet af als je ermee betaalt. In een land zonder euro kun je bij een betaalautomaat kiezen voor betalen in euro’s of betalen in het geld van het land waar je bent. Kies voor het laatste, dan ben je vaak goedkoper uit. Pinnen van vreemde valuta in het buitenland is meestal goedkoper dan het bestellen van vreemde valuta in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt geld opnemen in het buitenland?

Als je in het buitenland geld opneemt met je betaalpas geeft de geldautomaat je een aantal keuzes. Wij leggen je uit hoe je in het buitenland geld kunt opnemen en waar je op moet letten.

Zo herken je een geldautomaat

Een geldautomaat in het buitenland herken je aan de letters ATM die er vaak op of boven staan. Je betaalpas werkt bij automaten en kassa’s in het buitenland waar je het Maestro-logo ziet.

Taal

Vaak heeft de geldautomaat verschillende taalkeuzes, dit zie je aan een de afbeelding van vlaggen of het woord Languages. Door erop te klikken kies je de gewenste taal.

Current, savings of credit

Een buitenlandse geldautomaat geeft je vaak een van de volgende keuzes:

  1. Savings account
  2. Current/checking account (of cheque)
  3. Credit account

Kies voor Current/checking account


With or without conversion

Neem je geld op in een andere muntsoort dan de euro, dan krijg je ook de keuze voorgelegd om ‘with’ of ‘without conversion’ geld op te nemen.

With conversion: de bank waar je het geld opneemt bepaalt de wisselkoers. Dit is bijna altijd ongunstig voor jou als rekeninghouder en gunstig voor de bank. Without conversion: MasterCard bepaalt de wisselkoers. Dit is altijd voordeliger voor jou.

Het is dus altijd beter om geld op te nemen ‘without conversion’. Zo voorkom je extra kosten. Dit geldt ook als je een betaling verricht in een andere muntsoort dan de euro.

Ik sta nu in het buitenland en kan niet pinnen, wat moet ik doen?

Het is natuurlijk erg onhandig als je in het buitenland niet kunt pinnen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, bijvoorbeeld:

Je hebt je nieuwe betaalpas nog niet geactiveerd. Je hebt onvoldoende saldo op je rekening. Je hebt het bedrag bereikt dat je maximaal per dag kunt opnemen of betalen met je betaalpas. Er is een probleem met de magneetstrip of chip van je betaalpas. Op de geldautomaat staat geen logo van Maestro. Je betaalpas is geblokkeerd na drie keer een verkeerde pincode.

Kom je er niet uit? Wij staan 24 uur per dag voor je klaar om je te helpen. Bel Rabo Interhelp.

Telefoonnummer Rabo Interhelp
Werkt online bankieren in het buitenland?

Rabo Internetbankieren (Pro) en de Rabo App werken wereldwijd. Je hebt hiervoor een veilige internetverbinding en eventueel je betaalpas en een Rabo Scanner nodig.

Zorg voor een veilige internetverbinding

Gebruik je een openbaar WiFi-netwerk, bijvoorbeeld in een café, hotel of op het vliegveld? Voor je veiligheid raden wij aan daar niet online te bankieren. Deze netwerken zijn niet beveiligd. Als je inlogt op zo’n netwerk loop je een groter risico op fraude. Een crimineel kan via een onbeveiligd netwerk namelijk gemakkelijker toegang krijgen tot jouw apparaat en achter je persoonlijke gegevens komen.

Neem contact met ons op