Kredietverzekering

Voor schade die ontstaat door onbetaalde facturen

Dekking als je zakelijke klanten hun facturen niet meer kunnen voldoen
Eenvoudig zelf online af te sluiten tegen een lage maandpremie
Binnen 14 dagen je geld als blijkt dat je klant niet kan betalen

Deze verzekering kun je zelf online afsluiten. We geven hierover geen advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Illustratie Clipboard munt potlood

Hoe werkt de kredietverzekering

Met de kredietverzekering Omzet Garant bescherm je je bedrijf tegen onbetaalde facturen. Dus wanneer je klant in financieel zwaar weer verkeert of zelfs failliet gaat, krijg je met een kredietverzekering toch minimaal 60% van je geld als je klant niet meer kan betalen. Een kredietverzekering zorgt er dus niet voor dat onbetaalde facturen niet meer voorkomen, maar als het misgaat ben je hiervoor verzekerd.

Omzet Garant is een kredietverzekering van Allianz Trade en kan via Rabobank worden afgesloten. Omzet Garant gaat door waar een incassobureau of rechtsbijstandverzekering stopt: bij faillissement van je klant. Met Omzet Garant is dat wel verzekerd en krijg je tóch je geld. Allianz Trade is een handelsmerk van Euler Hermes kredietverzekering.

Wat is Omzet Garant?

Omzet Garant is de kredietverzekering voor het MKB van Allianz Trade, die je via Rabobank kunt afsluiten. Vanaf de start van Omzet Garant zijn alle nieuwe facturen aan je zakelijke afnemers verzekerd van betaling als je klant je niet kan betalen.

Je kunt kiezen uit de verzekerde landen:

Nederland Benelux, Duitsland en Frankrijk Alle landen in de EER

Naast je zorgvuldige debiteurenbeheer zijn geen extra administratieve handelingen nodig. Met Omzet Garant hoef je je geen zorgen meer te maken. Kan je klant je factuur niet betalen, dan vergoedt Allianz Trade:

Binnen 14 dagen minimaal 60% van je openstaande factuur vergoed na schademelding Tot maximaal 100% van je schade, afhankelijk van het incassoresultaat van Allianz Trade Er geldt een eigen risico van 100 euro per schadeclaim

Voor wie is de kredietverzekering Omzet Garant?

Omzet Garant is geschikt voor Nederlandse bedrijven, verenigingen en stichtingen met een maximale jaaromzet tot € 2,5 miljoen uit leveringen aan bedrijven (B2B). Lever je ook aan particulieren, dan tel je dat deel van je omzet dus niet mee. Heb je een hogere omzet, dan zijn er andere kredietverzekeringen die Rabobank aanbiedt. Neem hiervoor contact op met een adviseur.

Wat is verzekerd?

Illustratie stapeltje Euromunten

Wat kost de kredietverzekering Omzet Garant?

De prijs van Omzet Garant is onder andere afhankelijk van je omzet en je bedrijfsactiviteit. Wil je weten wat de kosten voor je bedrijf zijn? Bereken hier direct je premie.

Rabobank en Allianz Trade: hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

Een Kredietverzekering Omzet Garantie afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer