Vrouw kijkt naar een factuur

Wat te doen bij onbetaalde facturen?

Het is iets waar iedere ondernemer weleens over nadenkt: Wat als je klant je niet meer wil betalen? Of als een opdrachtgever failliet dreigt te gaan en jou niet meer kán betalen? Graag delen we twee mogelijke oplossingen met je.

Oplossing 1: juridische hulp

Als ondernemer kun je ermee te maken krijgen: achterstallige facturen of wanbetalers. Bijvoorbeeld omdat je klant of opdrachtgever nog niet heeft betaald of überhaupt niet wil betalen. Heeft je klant of opdrachtgever na meerdere reminders nog niet betaald, dan kun je gebruikmaken van je zakelijke rechtsbijstandverzekering. Je kunt dan rekenen op hulp bij een juridisch conflict, zoals het opstellen en versturen van een aanmaningsbrief namens jou.

Oplossing 2: risico’s afdekken met een kredietverzekering

Voor klanten die na 90 dagen de factuur nog niet hebben betaald of niet meer kunnen betalen, omdat het bedrijf in de financiële problemen zit of failliet is, kan de zakelijke kredietverzekering Omzet Garant van verzekeraar Allianz Trade van pas komen. Daarmee ben je ook verzekerd als je klant je facturen niet meer kan betalen en bescherm je je bedrijf tegen de financiële schade die je hierdoor oploopt. Met Omzet Garant krijg je minimaal 60% van je onbetaalde factuur vergoed. Dit geldt voor facturen van leveringen aan zakelijke klanten in de meeste Europese landen.

Onbetaalde vorderingen doorOmzet Garant (dekking en incasso)Rechtsbijstand (Juridische bijstand)
Faillissement debiteurJaNee
Liquiditeitsprobleem debiteurJaJa
Onterechte disputenJaJa
Terechte disputenNeeJa
FraudeNeeNee

Een verzekering afsluiten

De zakelijke rechtsbijstandverzekering van Interpolis en de kredietverzekering Omzet Garant van Allianz Trade kun je zelf eenvoudig afsluiten. Allianz Trade is het handelsmerk voor de diensten die door Euler Hermes geleverd worden.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer