Het is van belang dat je personeel goed in zijn vel zit. Wij kijken graag samen met jou naar wat past bij je onderneming én staan stil bij mogelijke risico’s en oplossingen. Ook kunnen we je helpen bij het afsluiten van een goede pensioenregeling, waarmee je je werknemers ondersteunt in het bouwen aan hun toekomst.

Inzicht in pensioenopbouw voor werknemers Indicatie van de kosten bij je bedrijfssituatie Persoonlijk advies, telefonisch of bij jou op locatie
Afspraak maken

Heb je vragen over Rabo PensioenAdvies? Bel naar 030-2160123

Het adviestraject

Het adviestraject begint met een vrijblijvend oriëntatiegesprek, welke je kunt inplannen via de ‘Afspraak maken’-knop hierboven. Daarna volgt de inventarisatie, als voorbereiding op het adviesgesprek.

Rabo BedrijvenPensioen

Als uitkomst van het adviestraject kun je kiezen voor Rabo BedrijvenPensioen, wat jij als werkgever voor je werknemers en hun gezin kunt afsluiten. Met Rabo BedrijvenPensioen bieden we je een eenvoudig en overzichtelijk bedrijvenpensioen. Overlijdt een werknemer voor hij of zij met pensioen gaat? Dan krijgen de partner en kinderen een uitkering, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Het Rabo BedrijvenPensioen belegt de inleg van jou en je werknemers in de Pensioen Opbouwfondsen van Blackrock. Deze beleggingsfondsen zijn gericht op pensioenopbouw. De beleggingsrisico’s worden afgebouwd naarmate de pensioendatum van een medewerker nadert. De beleggingen verschuiven dan van hoofdzakelijk aandelen naar hoofdzakelijk obligaties. Hierdoor zijn eventuele tegenvallende resultaten van aandelen minder van invloed op de uiteindelijke hoogte van het opgebouwde pensioen.

Mocht het Rabo BedrijvenPensioen niet passend zijn, dan bemiddelen wij ook voor een aantal andere pensioenuitvoerders.

Download hier de beleggingsinformatie van Rabo BedrijvenPensioen (PDF)
Overzichtelijke opbouw van de kosten Partner Rabo PGGM PPI

Binnen het Rabo BedrijvenPensioen werken we met verschillende partijen samen. Rabo PGGM PPI brengt de jarenlange expertise van de Rabobank en PGGM bij elkaar. Wij zorgen als Rabobank voor pensioenadvies aan onze zakelijke klanten en bemiddelen in het Rabo BedrijvenPensioen. Pensioenuitvoerder PGGM zorgt voor de pensioenadministratie en voor advies over de te volgen beleggingsstrategie. Blackrock en Allianz zijn betrokken bij de samenwerking voor het vermogensbeheer en de verzekeringen die onderdeel zijn van het Rabo Bedrijvenpensioen.

Meer informatie over onze partner PGGM

Het pensioenakkoord 2019

Wat betekent het pensioenakkoord voor werkgevers en werknemers? Je leest het in onderstaand document.

Pensioenakkoord 2019 (PDF)
Afspraak maken