Debiteurenverzekering

Wij gaan achter uw uitblijvende betalingen aan met de debiteurenverzekering.

Onderdeel van Rabo RisiGo

 
  • kredietwaardigheid van uw afnemers inzien
  • voor debiteuren in binnen- en buitenland
  • eigen incassoservice 
  • tot 12% premiekorting

Wij gaan achter uw geld aan

Als uw afnemer niet betaalt kan dit funest zijn voor uw bedrijf. Met een kredietverzekering kunt u dit risico afdekken. Want als betalingen uitblijven, gaan wij er achteraan. Zo krijgt u toch uw geld, maar wordt de relatie met uw klant niet verstoord. Met deze kredietverzekering is uw omzet in één keer gedekt.

Rabo Loyaal Korting

Klanten van de Rabobank profiteren van korting. U ontvangt vanaf het tweede jaar dat u klant bent korting. De korting wordt berekend op basis van het aantal jaren dat u een kredietverzekering heeft via de Rabobank. Het kortingspercentage kan oplopen tot 12%. U krijgt korting over maximaal € 11.500 van uw verzekeringspremie.

Kenmerken debiteurenverzekering

Preventie voor financiële risico's

De kredietverzekering is geschikt voor ondernemers die op krediet leveren aan zakelijke klanten in binnen- en buitenland. Voordat u een opdracht boekt, kunt u de kredietwaardigheid van uw afnemer controleren. Zonder extra kosten krijgt u toegang tot een wereldwijde database. Zo kunt u op voorhand al een risico-inschatting maken.

Eigen incassoservice

Als uw afnemer niet betaalt gaan wij achter uw geld aan. Dankzij een internationaal incassonetwerk en een keten van lokale incassobedrijven in meer dan twintig landen beschikt Interpolis over lokale kennis. Met jarenlange ervaring op het gebied van zakelijke incasso houden we de schade voor onze klanten zo beperkt mogelijk. U heeft daarnaast toegang tot nationale en internationale juridische kennis op het gebied van leveringsvoorwaarden en betalingsrisico’s.

Omzet behaald op particulieren, overheid en gelieerde ondernemingen zijn niet meeverzekerd. Contante betaling, vooruitbetaling, leveringen onder rembours, disputen en geschillen vallen ook niet onder de debiteurenverzekering.

Kosten debiteurenverzekering

De debiteurenverzekering sluit aan op uw onderneming. De premie is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw omzet en het bedrag dat u gaat factureren.

Voorbeeld:
Het bedrijf 'Voorbeeld BV' realiseerde vorig jaar een omzet van € 800.000. Helaas is een van zijn grote debiteuren failliet gegaan, waardoor 'Voorbeeld BV' € 70.000 misloopt. Een flinke klap voor de cijfers van dit jaar. Met de debiteurenverzekering was de klap minder hard aangekomen. Voor een kleine € 4.000 was 'Voorbeeld BV' hiertegen verzekerd en dan had Interpolis de € 70.000 uitgekeerd.

Voorwaarden debiteurenverzekering

Als u de debiteurenverzekering wilt afsluiten, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Brochure debiteurenpolis

Algemene voorwaarden debiteurenpolis

Wilt u meer weten over de debiteurenverzekering? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Contact

Rabobank