Met de Transportverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® (ook wel goederentransportverzekering of vervoerverzekering genoemd) ben je verzekerd voor diefstal of beschadiging van spullen die onderweg zijn.

Verzekerd tijdens vervoer door jezelf of door een beroepsvervoerder Werelddekking bij import, verzekerd in de Europese Economische Ruimte (EER) bij export Ook ’s avonds of ’s nachts volledige dekking

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Wat is een transportverzekering?

Of je je goederen nu zelf vervoert of dit laat doen door een beroepsvervoerder: met de Transportverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is mogelijke schade aan je goederen onderweg verzekerd. Dit geldt voor diefstal, maar ook voor beschadiging, bijvoorbeeld tijdens het laden en lossen, door een aanrijding of een defecte koeling. De transportverzekering (ook wel goederentransportverzekering of vervoerverzekering genoemd) dekt diefstal of beschadiging van producten die onderweg zijn, met een maximaal verzekerd bedrag van € 50.000,- per schadegeval.


Voorbeelden van schade:

  • Je laat je producten vervoeren door een beroepsvervoerder. Tijdens het vervoer zijn de producten beschadigd
  • Je vervoert zelf goederen. Na het afleveren van producten bij een klant zie je dat je bus is opengebroken en dat de goederen gestolen zijn
  • De beroepsvervoerder die jouw producten vervoert krijgt onderweg een ongeluk waardoor je goederen verloren gaan

Wat kost een transportverzekering?

Je premie (oftewel je maandelijkse transportverzekering kosten) is afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren. Je premie kun je makkelijk laten berekenen door deze factoren in te vullen. Het enige wat je nodig hebt is een zakelijke rekening bij Rabobank. Je verzekering is dagelijks opzegbaar.

Log in en bereken je premie
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Waarom deze transportverzekering?

Met de Transportverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® maakt het niet uit of je je goederen zelf vervoert of dat je dit laat uitvoeren door een beroepsvervoerder. Zo zijn je goederen onderweg altijd goed verzekerd. Schade aan of verlies van je spullen tijdens transport is daarbij wereldwijd doorlopend verzekerd.

Wat is het verschil tussen transportverzekering en vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering?

Met de transportverzekering zijn je eigen spullen verzekerd tijdens het transport. Of je deze nu zelf vervoert of laat vervoeren. Met de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering zijn spullen die je voor anderen vervoert verzekerd voor schade en verlies. De Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is daarbij een aanvullende verzekering bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een transportverzekering?

De kosten van de Transportverzekering zijn afhankelijk van:

De branche waarin je werktDe hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Welke dekking biedt een transportverzekering?

Deze verzekering is handig wanneer je zelf producten vervoert of als je jouw goederen door een ander laat vervoeren, mits dit een beroepsvervoerder is. De transportverzekering biedt overal ter wereld dekking. Ontstaat er schade aan je producten? Dan ben je daarvoor verzekerd tot een bedrag van € 50.000,-.

Ben ik ’s nachts ook verzekerd met een transportverzekering?

Ja, deze verzekering geldt 24 uur per dag.

Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten