Zakelijke lening

Investeren in bedrijfsmiddelen met een bedrijfslening

 • Keuze voor vaste of variabele maandlasten
 • vaste looptijd
 • online aanvragen

Hulp nodig van uw intermediair of de bank? Bekijk de mogelijkheden

Al een aanvraag gestart?

Ga verder met uw aanvraag

Zakelijk geld lenen voor machines, materieel en onroerend goed

De zakelijke lening van de Rabobank is een financiering die bedoeld is voor langlopende financieringsbehoefte. Denk aan machines, materieel, panden en transportmiddelen. We bepalen samen met u de looptijd. De looptijd is afgestemd op uw behoefte en investeringsdoel. Binnen de looptijd betaalt u maandelijks een bedrag. Door in te loggen kunt u zich vrijblijvend oriënteren op de mogelijkheden en uw kosten berekenen.

Kenmerken

 • De looptijd is minimaal één jaar.
 • U lost maandelijks af en betaalt rente over de restschuld.
 • U kunt per jaar tot 5% van de hoofdsom boetevrij extra aflossen. Extra aflossen kan online.

Een passende financiering voor uw doelen

Voordat u een financiering aanvraagt is het van belang dat uw doelen helder zijn. Pas dan kunnen wij beoordelen of een bancaire financiering het beste past of dat we samen moeten kijken naar alternatieve financieringsoplossingen. Wij raden u aan uw plannen vooraf uit te werken, zodat u tijdens het gesprek met de Rabobankadviseur goed kunt uitleggen waar u geld voor nodig heeft. Het online aanleveren van uw bedrijfsgegevens helpt daarbij.

Regel het online

Een financiering afsluiten blijft mensenwerk. De voorbereidingen kunt u echter al online treffen. U geeft online uw bedrijfsgegevens door zoals uw winst- en verliesrekening en uw IB aangifte. Zo kunnen we in één gesprek zien of de zakelijke lening bij u past. Daarbij scheelt het online aanvragen u in veel gevallen tijd. Kies dus voor een online aanvraag:

 • vóór 12.00 uur verstuurd is dezelfde dag een reactie
 • na 12.00 uur of in het weekend verstuurd is de volgende werkdag een reactie
 • duidelijkheid over uw financieringsaanvraag binnen één gesprek

Looptijd

De looptijd van een zakelijke lening is meestal afgestemd op de economisch levensduur van het bedrijfsmiddel of pand dat u wilt financieren. In sommige gevallen is de looptijd korter.

Aflossingsvorm

Standaard betaalt u de lening in maandelijkse termijnen terug, die worden automatisch afgeschreven. Het is ook mogelijk om per kwartaal terug te betalen, maar daaraan zijn extra kosten verbonden. Bij iedere termijn betaalt u rente en aflossing. Samen met uw adviseur spreekt u een aflossingsvorm af. Meestal is dat een lineaire aflossing. Daarbij wordt het totaalbedrag steeds lager. U betaalt iedere termijn een vast deel aan aflossing. Omdat het totaalbedrag daardoor daalt, betaalt u een steeds lager bedrag aan rente, bij gelijkblijvend rentepercentage. Informeer bij uw adviseur naar andere aflossingsvormen.

Lineaire aflossing

Extra aflossen

Heeft u financiële ruimte? U mag per kalenderjaar tot 5% extra aflossen op uw bedrijfslening. U bent daardoor eerder klaar met het afbetalen van uw lening of uw maandlasten vallen lager uit.

Lees meer over extra aflossen

Rentetype

Over uw zakelijke lening betaalt u rente. Dat kan een vaste of een variabele rente zijn. Niemand weet hoe de rente zich precies gaat ontwikkelen, die kan stijgen of dalen. Met een variabele rente profiteert u eventueel van een lagere rente, maar moet u het ook kunnen opvangen als de rente stijgt. Met een vaste rente weet u waar u gedurende de looptijd aan toe bent. Uw adviseur vertelt u wat uw mogelijkheden zijn.

Het is mogelijk om gedurende de looptijd van de lening uw rentetype te wijzigen, bijvoorbeeld door uw variabele rente op een gunstig moment vast te zetten. Daaraan zijn kosten verbonden.

Hoe werkt het aanvragen

In een paar stappen naar een zakelijke lening

Uw aanvraag voor een bedrijfslening heeft meer kans van slagen als u goed bent voorbereid en de stappen kent. U kunt op verschillende manieren uw aanvraag starten. Loopt u voor of tijdens uw aanvraag vast? Chat dan met ons of bel.

Zelf online een zakelijke lening aanvragen

Vraag zelf online uw financiering aan. U logt in en vult een aantal gegevens in over uw plan en uw bedrijf. Met deze gegevens bereiden wij ons voor op het persoonlijk gesprek. Ontdek hoe u zich kunt voorbereiden op het online aanvragen.

Lees meer over het zelf online aanvragen

Aanvragen samen met uw accountant

Met het Financieringsportaal kunt u een financiering aanvragen samen met uw accountant. U vult online een aantal basisgegevens in. Uw accountant vult uw gegevens verder aan in het Financieringsportaal.

Lees meer over het Financieringsportaal

Aandachtspunten

 • De keuze voor een financiering wordt bepaald door uw behoeften. Wij helpen u graag bij vinden van de passende financiering.
 • Het geld dat u leent met een bedrijfslening dient voor de doelen gebruikt te worden die we samen vastleggen in de overeenkomst.
 • Wij vragen u meestal voor een financiering zekerheden in te brengen. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kunt u niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
 • U kunt jaarlijks tot 5% extra aflossen op uw lening zonder aanvullende kosten.
 • Onderdeel van uw aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Kosten

Rentetarief zakelijke lening

Een rentetarief is afgestemd op uw situatie en de financiering. We leggen u graag uit waar wij naar kijken bij het bepalen van uw tarief en hoe deze is opgebouwd.

Lees meer over de tarieven van zakelijk financieren

Voorwaarden

Voorwaarden bedrijfslening

Als u een zakelijke lening wilt aanvragen, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Lees de algemene voorwaarden bedrijfsfinancieringen

Contact

Rabobank