Investeer in onroerend goed, overnames of bedrijfsmiddelen met een zakelijke lening van Rabobank. Bij Rabobank heb je snel duidelijkheid over wat je kunt lenen en hoeveel je per maand betaalt. Na je online aanvraag gaan we samen in gesprek over de financiering en kun je al je vragen stellen.

snel inzicht in je rente en leenbedrag persoonlijk gesprek zichtbaar in de Rabo App

Wat is een zakelijke lening?

De zakelijke lening van de Rabobank is voor ondernemers en zzp'ers met behoefte aan financiering van minimaal vijf jaar. De looptijd hangt deels af van de economische levensduur van de investering.

Een zakelijke lening past bij:

  • De aankoop of verbouwing van een eigen pand. Dit wordt vaak een bedrijfshypotheek genoemd.
  • Investeringen in bedrijfsovernames en uitkoop.
  • Transportmiddelen, machines en apparaten. Deze bedrijfsmiddelen kun je ook financieren met Rabo Lease.

Financiering aanvragen door corona

Veel ondernemers zoeken op dit moment een financiering om een tekort aan inkomsten door corona op te vangen. De regelingen BMKB-C en KKC kunnen hierbij een uitkomst bieden. Ben je hiernaar op zoek? Dan helpen we je verder via de onderstaande link.

Financiering aanvragen door de gevolgen van corona

Waarom een zakelijke lening van de Rabobank?

Een passende financiering begint bij een persoonlijk gesprek met een betrokken adviseur. Samen bespreken we je plan en je wensen. Zo stellen we de bedrijfslening samen die aansluit bij jouw situatie, inclusief passende looptijd. Ook bekijken we de mogelijkheden om een deel van de financiering op een andere manier op te halen, zoals via crowdfunding.

Heb je duurzame of innovatieve plannen? Mogelijk kom je in aanmerking voor rentekorting. Bijvoorbeeld via de Rabo Groen Lening. In sommige gevallen kunnen we je ook op weg helpen bij de aanvraag van stimuleringsprogramma’s van de Nederlandse overheid en de Europese Unie.

Eerst even sparren

Veel ondernemers vinden het fijn om eerst even met een adviseur te praten voor ze een aanvraag starten. Jij ook? Maak dan een afspraak om vrijblijvend met ons te sparren over je plan.

Even sparren

Belangrijk om te weten over de zakelijke lening

Kenmerken
Het geld dat je leent met een bedrijfslening dient gebruikt te worden voor de doelen die we samen vastleggen in de overeenkomst.Wij vragen je meestal voor een financiering zekerheden in te brengen. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kun je niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen. Voor retailers geldt vaak ook een borgstelling of hoofdelijke medeschuldverbintenis van de ondernemer.Onderdeel van de aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).

Wat is de looptijd van een bedrijfslening?

We bepalen samen met je de looptijd. Deze looptijd is afgestemd op je behoefte en investeringsdoel. De looptijd van een zakelijke lening is meestal afgestemd op de economisch levensduur van het bedrijfsmiddel of pand dat je wilt financieren. In sommige gevallen is de looptijd korter. De looptijd van bedrijfsleningen is minimaal één jaar.

Hoe los ik een bedrijfslening af?

Samen met onze adviseur spreek je af welke aflossingsvorm past bij jouw onderneming. Standaard betaal je de lening in maandelijkse termijnen terug die automatisch worden afgeschreven. Bij iedere termijn betaal je rente en aflossing. Het is ook mogelijk om per kwartaal terug te betalen, maar dit zorgt wel voor een hoger rentepercentage. 

De hoogte van rente en aflossing bij lineaire aflossing van een zakelijke lening

Lineaire aflossing

De meeste gekozen aflossingsvorm is de lineaire aflossing. Bij een lineaire lening betaal je ieder termijn een vast aflossingsbedrag aan de bank. Hierdoor daalt het totaalbedrag van de bedrijfslening, waardoor je een steeds kleiner bedrag aan rente betaalt. Voorwaarde is wel dat je een vast of gelijkblijvend rentepercentage hebt afgesproken. Heb je gekozen voor een variabele rente? Dan kunnen de rentekosten per termijn variëren. Vraag je Rabobank ook naar andere aflossingsvormen.

Kosten

Over een zakelijke lening betaal je vaste of een variabele rente. Met een vaste rente weet je waar je gedurende de looptijd aan toe bent. Met een variabele rente profiteer je eventueel van een dalende rente, maar moet je het ook kunnen opvangen als de rente stijgt.

Onze adviseur legt graag aan je uit waar wij naar kijken bij het bepalen van je rentetarief en hoe deze is opgebouwd.

Lees meer over de kosten van een zakelijke lening

Risico op rentestijging afdekken

Wil je het risico van rentestijging afdekken? Hiervoor bestaan verschillende opties, zoals een vaste rente of een renteplafond. Onze adviseur vertelt je wat de mogelijkheden zijn.

Lees meer over renterisico’s afdekken

Vervroegd aflossen

Heb je financiële ruimte tijdens de looptijd van je zakelijke lening? Je mag per kalenderjaar tot 5% vervroegd aflossen op je bedrijfslening zonder aanvullende kosten. Je bent daardoor eerder klaar met het afbetalen van je zakelijke lening. Vervroegd aflossen kan online.

Lees meer over vervroegd aflossen

Voorwaarden

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering