Zo bevordert Rabobank duurzaam ondernemen

20 november 2023 9:40

Samen de manier waarop we leven en werken verduurzamen. Dat is waar onze missie ‘Growing a better world together’ voor staat. Daarom zetten we ons in voor vijf belangrijke thema’s. Eén daarvan is duurzaam ondernemen. Benieuwd hoe Rabobank Midden-Nederland hierin het verschil maakt? Bekijk de video.

vd brink

Wij helpen ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Hoe? Met onze kennis, netwerken en financiële oplossingen rondom circulair ondernemen, digitalisering & innovatie en duurzaam bouwen. Zo hopen we onze ambitie in de periode 2022 tot 2025 te behalen: 100.000 Nederlandse ondernemers helpen om duurzamer te ondernemen.

Een energiescan voor je bedrijf

Eén van de manieren waarop we bedrijven een steuntje in de rug geven, is met een financiële bijdrage voor een energiescan. Met deze scan kun je ontdekken hoe je jouw bedrijf het beste kunt verduurzamen. Zo werk je toe naar een toekomstbestendig gebouw. Dat is goed voor onze planeet, en ook voor jouw bankrekening. Ruim 60 procent van de bedrijven op bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo heeft al een energiescan laten uitvoeren. Dit is nog maar een onderdeel van het in kaart brengen van energiebesparende maatregelen, waar de gemeente Ermelo initiatiefnemer is met het project Toekomstbestendig Veldzicht. We dragen niet alleen bij aan de verduurzaming van Veldzicht, we werken met veel bedrijventerreinen samen! Bekijk hier de deelnemende terreinen.

Hulp voor startups en scale-ups

We zetten ons ook in voor het thema duurzaam ondernemen door startups en scale-ups te helpen. Deze jonge bedrijven zijn namelijk de belangrijkste motor voor de groei van de economie en werkgelegenheid in Nederland. Het succesvol oprichten van een startup én opschalen naar een volwassen bedrijf, dat zijn flinke uitdagingen. Daarom is er het Rabobank Startup en Scale-up team. Klop aan bij onze experts Thijs Reiling en Jeroen Ekkel voor advies om je ambities waar te maken.

Benieuwd naar meer voorbeelden hoe wij duurzaam ondernemen stimuleren?

Je vindt ze hier.