Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank Graafschap sponsort lokale activiteiten op het gebied van sport, cultuur & maatschappij en economie. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Lees meer over Rabo ClubSupport

Rabo Verenigingsondersteuning

Elke vereniging en stichting heeft doelen en ambities voor de toekomst. Wij helpen je graag met het realiseren hiervan. Met Rabo Verenigingsondersteuning bieden we kennis in plaats van geld aan clubs op het gebied van sport en cultuur.

Als supporter van Sport en Cultuur biedt Rabobank i.s.m. haar partners Achterhoek in Beweging, NOC*NSF, LKCA en Kunstbende Rabo ClubSupport/VO aan. Rabobank is erg benieuwd naar de ambities van verenigingen en stichtingen. Als onderdeel van ons lokale sponsorbeleid zijn wij aan de slag om verenigingen sterker te maken. Met Verenigingsondersteuning bieden we verenigingen o.a. intensieve begeleiding op maat, masterclasses en workshops ondersteund door professionals die alle expertise in huis hebben om de ambities van jouw club waar te maken.

Wil je meer weten wat Rabo Verenigingsondersteuning voor jouw club kan betekenen of wil je een pitch indienen? Bezoek dan de website.

Lees meer over Rabo Verenigingsondersteuning

Coöperatiefonds

Met het coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen we door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen.

Thema's

Aanvragen dienen onder één van de volgende thema’s te vallen:

 1. Financieel Gezonder
  Initiatieven gericht op het voorkomen van schuldenproblematiek en het stimuleren van vermogensopbouw.
 2. Duurzamer Wonen
  Initiatieven gericht op het verduurzamen van woningen en hiermee je wooncomfort.
 3. Duurzamer Groeien
  Initiatieven gericht op het stimuleren van groei door innovatie en verduurzaming van ondernemingen.
 4. Duurzamere Voeding
  Initiatieven gericht op het verduurzamen van de voedselketen in de regio en het vergroten van kennis op het gebied van gezonde voeding.
 5. Energietransitie
  Initiatieven gericht op het besparen van energie. Dus zuinig en slim omgaan met energie én de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.
Voorwaarden

Om voor een donatie in aanmerking te komen, gelden criteria. De selectiecommissie van de ledenraad van Rabobank Graafschap beoordeelt de ontvangen aanvragen aan de hand van deze criteria.

We hanteren de volgende uitgangspunten:

De vereniging/stichting is klant bij Rabobank Graafschap.De vereniging/stichting staat ingeschreven bij Kamer van Koophandel.Het project vindt plaats in Angerlo, Azewijn, Beek, Bontebrug, Braamt, Breedenbroek De Heurne, Dinxperlo, Doesburg, Doetinchem, Drempt, Etten, Gaanderen, Gendringen, Giesbeek, Halle, Heelweg ’s-Heerenberg, Hoog-Keppel, Hummelo, Kilder, Laag-Keppel, Langerak, Lathum, Lengel, Loerbeek, Megchelen, Netterden, Silvolde, Sinderen, Stokkum, Terborg, Ulft, Vethuizen, Voorst, Wijnbergen, Varsseveld, Varsselder, Veldhunten, Velswijk, Westendorp, Wehl, Zeddam of Zelhem.Het project heeft een duurzaam karakter met maatschappelijk belang in de regio.Projecten, verenigingen en stichtingen ontvangen maximaal één keer een bijdrage voor hetzelfde project.De vereniging/stichting is professioneel en betrouwbaar.Het project valt binnen de algemeen aanvaarde normen en waarden van de lokale gemeenschap.Het project schaadt de belangen van de Rabobank niet.Het project start binnen een jaar.Een financiële bijdrage wordt pas betaald als zeker is dat het project echt doorgaat.Uitbetaling is mogelijk tot een jaar na goedkeuring van de bijdrage.

Niet in aanmerking komen:

Projecten/verenigingen/stichtingen die in het jaar voorafgaand aan de aanvraag een bijdrage hebben ontvangen.Projecten die nog in de ideeënfase zitten.Projecten die al hebben plaatsgevonden.Projecten die gericht zijn op een individu.Projecten/verenigingen/stichtingen die al een bijdrage ontvangen van Rabobank Graafschap (in vorm van sponsoring en/of partnership).Politieke en religieuze projecten/verenigingen/stichtingen.Projecten die gevoelig liggen in de gemeenschap.Projecten met commerciële doelstellingen.Aanschaf of vervanging van kleding/uniformen.Scholen(gemeenschappen), tenzij het een project met een duurzaam karakter is.Serviceclubs (Lions, Rotary, etc.), sociëteiten, fondsenwervers en "Vrienden van..." stichtingen.Verenigingen/stichtingen die vragen om een bijdrage in de exploitatie- of personeelskosten.Projecten die redelijkerwijs thuishoren in de jaarbegroting van de vereniging/stichting.

NB. Rabobank Graafschap houdt zich het recht voor de voorwaarden te allen tijde aan te passen

Deadlines aanvragen & data beoordelingen

Er is een commissie coöperatiefonds bestaande uit ledenraadsleden die vier keer per jaar beslist over de aanvragen om een bijdrage.

Deadlines aanvragenData beoordelingen
1 maart Nog niet bekend
1 juni
1 september
1 december
Aanvraag indienen