Onze bijdrage in de Energietransitie

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de planeet en de manier waarop we vandaag leven. Om deze gedeelde uitdaging aan te gaan, moeten we de manier waarop we energie produceren en verbruiken veranderen. De overgang naar energiezuinig wonen en ondernemen en het verduurzamen van de gebouwde omgeving zijn hierbij belangrijke opgaven. Samen met klanten, leden en partners versnelt de coöperatieve Rabobank deze noodzakelijke transitie: van investeren in duurzame energieprojecten en het helpen van bedrijven bij het overstappen op hernieuwbare energiebronnen, tot het adviseren van klanten over energiereductie in hun woning en bedrijf.

Coöperatief Energiecafé

Ervaringen en kennis delen

Rabobanken in Groningen en Drenthe organiseren 3 keer per jaar een coöperatief energiecafé voor energiecoöperaties. Of je nog moet beginnen of dat je al lang en breed gestart bent. Iedereen is welkom. We wisselen ervaring uit, delen kennis en er is voldoende tijd om te netwerken.

Data bijeenkomsten in 2024:

Dinsdag 25 juni 2024

Dinsdag 26 november 2024

Meer informatie of aanmelden kan via energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl

Ontwikkel- en startbijdrage Energiecoöperaties

Voor startende coöperaties en coöperaties in de ontwikkelfase bieden de Rabobanken in Groningen en Drenthe een bijdrage uit haar coöperatief dividend. Voor de oprichting van de coöperatie (max € 500,00) en een ontwikkelbijdrage (max € 7.500,00) ter ondersteuning van het ontwikkelen van de energieplannen.

Ontwikkel- en/of startbijdrage aanvragen?
Heeft de coöperatie een rekening lopen bij Rabobank? Of bent u van plan een rekening te gaan openen voor de coöperatie bij Rabobank?
Dan kunt u ook een start of ontwikkelbijdrage aanvragen. Hiervoor gelden een paar voorwaarden. Mail naar energiecoöperatiedesk.grd@rabobank.nl voor meer informatie.

Masterclasses zakelijk

We organiseren 3 keer per jaar een masterclass voor onze zakelijke leden. Dat doen we samen met onze partner New Energy Coalitie.
De data voor 2024 worden nog bekend gemaakt.


Heeft u een idee voor een goed onderwerp voor de Masterclasses? Mail dan naar energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl.

Energiecoöperatiedesk Rabobank Groningen-Drenthe

Voor alle vragen inzake energiecoöperaties of energie-initiatieven, maar ook over onze bijeenkomsten heeft Rabobank in Groningen en Drenthe een energiecoöperatiedesk ingericht. Deze desk is bemand door onze adviseurs met kennis op het gebied van Energiecoöperaties en energie-initiatieven.

De desk is te bereiken via energiecooperatiedesk.grd@rabobank.nl