Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank begon ooit als een coöperatie, om oplossingen te vinden waar iedereen beter van werd. De wereld ziet er intussen heel anders uit en onze klanten hebben andere behoeften dan toen. Maar onze mentaliteit is nog steeds hetzelfde: altijd op zoek naar manieren om onze gezamenlijke leefwereld te versterken. Wil je meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder.

Rabo ClubSupport: jouw stem telt!

Van 5 t/m 27 september, kunnen leden van Rabobank stemmen op hun favoriete club of stichting. Alle leden mogen in totaal drie stemmen uitbrengen en maximaal één stem per vereniging. Stemmen kan digitaal via de Rabo App of via www.rabo-clubsupport.nl.

De finale!

Ook dit jaar organiseren wij weer een live finaleavond voor de deelnemers aan Rabo ClubSupport maar ook voor leden van Rabobank. Tijdens deze feestelijke avond maken we de uitslag van Rabo ClubSupport bekend en vertelt voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis hoe je de kans vergroot dat je 90 jaar wordt.

In Kop van Noord-Holland is de finaleavond op woensdag 12 oktober in Theater De Kampanje in Den Helder. Meld je hier aan.

Rabo ClubSupport, Rabo Verenigingsondersteuning

De coöperatieve Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. De verenigingen en stichtingen verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar en dragen hiermee bij aan een meer tolerante samenleving en aan meer sociale cohesie. Rabobank focust op het opbouwen van partnerships tussen onze bank en de plaatselijke verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur. Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen en in co-creatie. Omdat zij van ongekend belang zijn voor de toekomst. Rabobank ondersteunt met kennis en mankracht om verenigingen en stichtingen echt sterker te maken aan de hand van vijf thema's: bestuur, financiën, verduurzaming, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit doen wij samen met koepels uit de sport- en cultuursector, NOC*NSF, Kunstbende en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in de vorm van workshops, masterclasses en één-op-één begeleiding.

Zwem en Poloclub TX71, Thalia Muziektheater, Atletiekvereniging Wieringermeer en Triathlon- en zwemclub Oude Veer hebben deze vorm van onze verenigingsondersteuning ervaren.

Coöperatiefonds

Jaarlijks wordt een deel van de winst gereserveerd voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Een afvaardiging van de ledenraad beoordeelt drie keer per jaar de aanvragen. Heb je een mooi project, maar niet de middelen? Dan kun je een aanvraag indienen voor een donatie uit ons Coöperatiefonds. Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan projecten die vallen binnen onze maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt op de hieronder genoemde thema’s: