Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Rabobank begon ooit als een coöperatie, om oplossingen te vinden waar iedereen beter van werd. De wereld ziet er intussen heel anders uit en onze klanten hebben andere behoeften dan toen. Maar onze mentaliteit is nog steeds hetzelfde: altijd op zoek naar manieren om onze gezamenlijke leefwereld te versterken. Wil je meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder.

Rabo ClubSupport: jouw stem telt!

Iedereen verdient een club. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. Dat is goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving.

Rabo ClubSupport, Rabo Verenigingsondersteuning

De coöperatieve Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van onze samenleving. De verenigingen en stichtingen verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar en dragen hiermee bij aan een meer tolerante samenleving en aan meer sociale cohesie. Rabobank focust op het opbouwen van partnerships tussen onze bank en de plaatselijke verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur. Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen en in co-creatie. Omdat zij van ongekend belang zijn voor de toekomst. Rabobank ondersteunt met kennis en mankracht om verenigingen en stichtingen echt sterker te maken aan de hand van vijf thema's: bestuur, financiën, verduurzaming, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit doen wij samen met koepels uit de sport- en cultuursector, NOC*NSF, Kunstbende en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in de vorm van workshops, masterclasses en één-op-één begeleiding.

Zwem en Poloclub TX71, Thalia Muziektheater, Atletiekvereniging Wieringermeer en Triathlon- en zwemclub Oude Veer hebben deze vorm van onze verenigingsondersteuning ervaren.

Coöperatiefonds

Jaarlijks wordt een deel van de winst gereserveerd voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Een afvaardiging van de ledenraad beoordeelt drie keer per jaar de aanvragen. Heb je een mooi project, maar niet de middelen? Dan kun je een aanvraag indienen voor een donatie uit ons Coöperatiefonds. Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan projecten die vallen binnen onze maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt op de hieronder genoemde thema’s:

Rabo Ontwikkelbijdrage voor energiecoöperaties

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de planeet en de manier waarop we vandaag leven. Om deze gedeelde uitdaging aan te gaan, moeten we de manier waarop we energie produceren en verbruiken veranderen. Samen met klanten, leden en partners versnelt de coöperatieve Rabobank deze noodzakelijke transitie.

Hoe financier jij de start van je energiecoöperatie?
Speciaal voor klanten van de Rabobank is er voor die eerste ontwikkelfase de Rabo Ontwikkelbijdrage. Deze unieke propositie is bedoeld als eerste stap in de ontwikkelfase van een energiecoöperatie. Door in deze fase ondersteuning te bieden vergroot dit het rendement van de lokale energiecoöperatie

Meer informatie en een aanvraag indienen
Energiecoöperaties kunnen een aanvraag indienen voor een ontwikkelbijdrage van maximaal € 25.000,-. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen. Informatie over deze criteria kan je hieronder vinden.

Hoe dien ik een aanvraag in?
Vul onderstaand aanvraagformulier in en mail deze naar communicatie.nhn@rabobank.nl. Specifieke vragen kunnen eveneens aan dit e-mail adres worden gericht. Graag in de onderwerpsregel vermelden dat het gaat om de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties