Vacature RvC Rabobank Rijn en Veenstromen

21 september 2021 14:25

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Ter vervanging van een vertrekkend lid van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen.

Vacature RvC Rabobank Rijn en Veenstromen

Als coöperatieve bank streeft Rabobank ernaar om de ambities van leden en klanten te verwezenlijken. Daarvoor is het belangrijk dat elke lokale bank een deskundige toezichthouder en klankbord heeft in de vorm van een raad van commissarissen (RvC). De RvC bestaat uit leden uit ons leefgebied die gevraagd en ongevraagd advies geven aan onze directie, toezicht houden op de commerciële en maatschappelijke performance van de bank en de ledeninvloed waarborgen. Ter vervanging van een vertrekkend lid van de RvC zijn wij op zoek naar een enthousiast nieuw lid van onze raad van commissarissen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een betrokken commissaris met een onafhankelijke en positief-kritische grondhouding. Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau en bent lid van Rabobank Rijn en Veenstromen of bereid lid te worden. Je investeert regelmatig in de eigen professionalisering en zal na de eerste benoeming het introductieprogramma voor commissarissen volgen. Verder ben je woonachtig in het werkgebied. Gelet op de samenstelling van de huidige RvC is een kandidaat vanuit de Food&Agri sector wenselijk.

Onze nieuwe commissaris is maatschappelijk betrokken, een mensgerichte teamplayer die de coöperatie een warm hart toedraagt en die goed kan anticiperen op een sterk veranderende samenleving en organisatie. Voor de coöperatief directeur van Rijn en Veenstromen ben je graag een klankbord en vanzelfsprekend vervul je de ambassadeursrol met veel plezier. Als persoon ben je verbindend, sensitief en heb je affiniteit met (een van) de maatschappelijke thema's: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Groeien, Banking4Food en de Energietransitie.

Je beschikt in ieder geval over de competenties klantfocus, omgevingsgerichtheid, oordeelsvorming, besluitvaardigheid, organisatie-sensitiviteit, onafhankelijkheid en samenwerken en bent niet angstig om te falen of een afwijkende mening te hebben.

Organisatie

Rabobank Rijn en Veenstromen maakt samen met lokale banken Utrecht, Utrechtse Waarden, Gelderse Vallei, Amersfoort Eemland, Gooi en Vechtstreek, Randmeren en Rijn en Heuvelrug onderdeel uit van de regionale Rabobank-kring Midden-Nederland. De bank bestaat uit medewerkers die denken in kansen, ambitieus zijn en werken in een resultaatgerichte cultuur. Wij houden van creatieve, ondernemende mensen met een echte teamspirit die elkaar feedback geven om beter te worden. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar om - ook samen met klanten en leden - nieuwe ideeën (door) te ontwikkelen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Astrid Hoogeveen
Commissaris bij Rabobank Rijn en Veenstromen
astrid.hoogeveen@neodyn.nl
Je kunt tot en met 29 oktober reageren via:
directie.kring.mn@rabobank.nl
De gesprekken worden gepland in:
de week van 25 oktober en 10 november 2021

Heb je interesse in deze vacature? Bekijk de volledige profielschets hier