Samen aan de slag met Zelfbouw? Onze CPO-desk helpt!

1 februari 2024 12:30

Als Rabobank willen we een bijdrage leveren aan het helpen oplossen van de uitdagingen in de woningmarkt. Met elkaar je eigen huis bouwen kan veel voordelen bieden. We zien dan ook dat mensen steeds vaker zelf willen meedenken en meebeslissen bij de bouw van hun woning. Ook in Noord-Holland Noord slaan steeds meer bewoners de handen ineen bij de bouw van hun woning. Via Samen Zelfbouwen ontwikkelen ze met elkaar hun eigen woning en woonomgeving. De officiële naam hiervan is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

event

CPO Desk

Als bank zien we het aantal CPO-projecten toenemen. Een goede ontwikkeling maar er komt veel uitzoekwerk bij kijken en het zijn projecten van de lange adem. Om deze ontwikkeling te versnellen, willen we (beginnende) CPO-projecten helpen om hun plannen sneller te realiseren. Daarom hebben we in Noord-Holland Noord de CPO-desk in het leven geroepen.

Twee gespecialiseerde financieel adviseurs zetten hun kennis, kunde én netwerk in om vragen rondom Samen Zelfbouwen te beantwoorden. Hoe pril de plannen ook zijn, op deze plek kunnen mensen geheel vrijblijvend terecht met hun vragen. De adviseurs kunnen door hun expertise het zelfbouwproces veel makkelijker maken. In deze video wordt meer uitleg gegeven over wat Samen Zelfbouwen inhoudt. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen en wat zijn de stappen die in het proces komen kijken. En op de website van Rabobank over Samen Zelfbouwen vind je nog meer informatie.

Rabo Ontwikkelbijdrage voor Samen Zelfbouwen

Maar Rabobank doet meer. CPO-projecten kunnen in de opstartfase een beroep doen op de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Samen Zelfbouwen. Voordat CPO-plannen definitief zijn, moet er al veel tijd en vaak ook geld geïnvesteerd worden. Om te helpen in de opstartkosten kunnen CPO-projecten een aanvraag indienen van maximaal € 5.000,-.

Partner van Crowdbuilding

Rabobank is partner van Crowdbuilding. Dit is hét platform van Samen Zelfbouwen in Nederland en is opgericht om collectieve zelfbouw toegankelijker en makkelijker te maken. Hier kunnen gemeentes en begeleidingsorganisaties hun beschikbare bouwgrond en informatie delen. Neem vooral eens een kijkje voor de mogelijkheden met CPO, inspiratie en voor beschikbare grond in jouw omgeving!

Gratis vergaderruimte

De ervaring leert dat het voor CPO-projecten lastig kan zijn om een geschikte vergaderruimte te regelen. Er moet veel samen overlegd worden in zo’n traject en vergaderruimtes met >15 personen zijn vaak lastig te vinden. Rabobank stelt deze ruimtes beschikbaar zodat de projectgroepen door kunnen.

Afspraak maken?

Onze Financieel Adviseurs Wonen Jolanda Dekker en Petra Hoexum zijn te bereiken via het contactformulier op de website of telefonisch via 06 1542 2760 (Jolanda) en 06 1344 3920 (Petra).

Figures