Duurzamer wonen voor iedereen

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, moeten we in Nederland de energie voor zeven miljoen woningen opwekken uit duurzame bronnen. Als coöperatieve Rabobank vinden we het belangrijk dat bij deze verduurzaming het ecologisch, economisch en maatschappelijk belang hand in hand gaan.

Duurzaamheidshub in Zeist

De aanleiding voor het openen van de Duurzaamheidshub is de grote opgave om CO2 te besparen om klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken. Rabobank heeft hierin een opgave met haar klanten, mede op basis van het Parijs akkoord.

Op donderdag 11 mei is in onze vestiging in Zeist een Duurzaamheidshub geopend door Arthur Woensdregt, Directeur coöperatieve Rabobank en Annemarie Heijstek, medewerker Dagelijkse Bankzaken.

Veel banken praten over duurzaam financieren, maar komen niet in actie. Rabobank wel. In de Duurzaamheidshub in Zeist zie je met eigen ogen waar onze ‘yes we can’-mentaliteit toe leidt. Bij dit experience center bij Rabobank in Zeist, ervaar je welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen.

Duurzame huizenroute
Binnen de Hub loop je een duurzame huizenroute. In verschillende woningen zie je welke opties er zijn, van basale oplossingen tot de nieuwste foefjes.

De Duurzaamheidshub is ook waardevol voor medewerkers, ambassadeurs en stakeholders van Rabobank. We reiken hen hier handvaten aan om over duurzaamheid te praten met klanten en leden. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van een sedum dakbedekking, zonnepanelen of hoe een geïsoleerde vloer er uitziet. In de hub krijgen onze medewerkers input om deze gesprekken te voeren.

Je vindt de Duurzaamheidshub in het Rabobankkantoor in Zeist aan de Utrechtseweg 25, en kunt er iedere werkdag tussen 10:00u en 17:00 uur binnenwaaien. Wil je in de avonduren met een groepje komen kijken? Dat kan ook. Stuur dan even een verzoek naar communicatie.mn@rabobank.nl. We zien je graag op deze inspirerende plek!

Benieuwd welke partners meewerken?

Takkenkamp
Remeha
SolarNRG
Interpolis
Dirkjan van Dalfsen
FungiFarm
Rabo Duurzaam Vastgoed
Welkoop

Wil je als ondernemer ook jouw duurzame producten presenteren, stuur dan een berichtje naar communicatie.mn@rabobank.nl.

“Ontdek hoe Rabobank je op weg kan helpen om duurzaam te wonen”

We zijn de grootste hypotheekverstrekker van Nederland en ondersteunen het streven naar meer duurzame woningen. Onze ambitie is om in 2030 een hypotheekportefeuille met gemiddeld energielabel A te realiseren, onder andere door onze klanten maximaal te ondersteunen bij de verduurzaming van hun woning. We zetten onze expertise, netwerken en financiële producten en diensten in om oplossingen aan te dragen voor leden en klanten die een duurzame bijdrage willen leveren.

Starten met het verduurzamen van jouw woning

Rabobank werkt samen met homeQgo om te helpen bij het verduurzamen van jouw woning. Met de uitgebreide HuisScan, de zonnepanelen scan en de isolatiescan van homeQgo ontvang jij een duurzaamheidsadvies. Hierin lees je hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Ontdek eenvoudig wat het duurzaamheidsadvies is voor jouw woning.

Start hier de homeQgo HuisScan


8 eenvoudige bespaartips voor in huis

Cliché maar waar: alle beetjes helpen. Deze tips zijn niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee.

Bekijk hier onze 8 bespaartips.