Pineapple smallholder famer in field

Azië in 2020: Snellere en betere financiering

Toegang tot afzetmarkten, goede landbouwmiddelen én de kennis om kwalitatieve producten te verbouwen. Voor veel kleinschalige boeren in Azië is dit niet vanzelfsprekend. Zeker niet in coronatijd. Samen met partners brengt Rabo Foundation daar verandering in.

Zo werken we in Azië

In Azië zorgen we dat kleinschalige boeren beter toegang krijgen tot financiering, kennis, netwerk en innovatie. Dit doen we met gelijkgestemde tussenpersonen. Denk aan microfinancieringsorganisaties en spaar- en kredietcoöperaties. Maar ook boerencoöperaties, mkb’ers en startups in de voedsel-, landbouw- en aquacultuursector.

Financiering

We investeren in organisaties en andere belangrijke spelers in de waardeketen die rechtstreeks met boeren werken. In India steunen we vooral ag(fin)tech startups, banken en non-bancaire financiële bedrijven. Met onze garanties en kennis kunnen zij meer kleine boeren financieren of hen technisch ondersteunen. In andere Aziatische landen, zoals Indonesië, investeren we in mkb’ers en coöperaties in afgelegen gebieden waar traditionele kredietverstrekkers vaak niet actief zijn.

Technische ondersteuning

Blijvende verandering is alleen mogelijk als boeren met nieuwe technieken leren werken. Daarom ondersteunen we ook veel bedrijven die slimme agrarische technologie ontwikkelen. Na de Verenigde Staten en China zijn een groot deel van die bedrijven in India te vinden. Met technische innovaties kunnen boeren hun opbrengsten vergroten en de kwaliteit van hun gewassen verbeteren. We werken hierin samen met ontwikkelingsorganisaties, gewasexperts en ngo’s. Dankzij de inzet van digitale middelen krijgen boeren relevante informatie voor effectieve landbouw.

Lokale teams

Net als op andere continenten werken we in de meeste Aziatische landen met lokale teams van consultants die de taal spreken en de gebruiken kennen. In India zetten collega’s vanuit Rabobank India zich in voor Rabo Foundation. Onze lokale collega’s spelen een sleutelrol in het vergroten van onze impact in de regio. Als internationale organisatie zien we het belang van een diepgaand begrip van de lokale cultuur, gewoonten en context van onze doelgroepen. Dit jaar zagen zij van dichtbij welke invloed coronamaatregelen en klimaatverandering hadden, en konden zij adviseren over de beste aanpak ter plaatse.

Continent Asia - focus countries Rabo Foundation

Resultaten Azië

Continent Asia - focus countries Rabo Foundation

7 landen

wij zijn actief in Cambodja, Filippijnen, India, Indonesië, Myanmar, Sri Lanka en Vietnam.

Illustration coins

€ 11,0 miljoen

verstrekten we in de vorm van leningen, garanties, technische assistentie, handelsfinanciering en donaties

Illustration support growth

87

producentencoöperaties, financiële dienstverleners en het MKB in Food & Agri kregen zo de kans om hun activiteiten op te starten of uit te breiden. En daarmee de positie van kleine boeren te versterken.

Mouth mask

€ 14.733

verstrekten we vanuit ons corona-noodfonds.

Illustration training

23%

van de organisaties ontving technische assistentie, zoals opleidingen en trainingen op het gebied van landbouwtechnieken en gewasdiversificatie.

innovation data

16

projecten op het gebied van agtech en fintech-oplossingen ontvingen een financiering.

Onze impactverhalen

Mooie voorbeelden van wat we in 2020 samen met partners realiseerden in Azië.

Lees meer impactverhalen uit Azië