Mexico

Impact Rabo Rural Fund in 2020

Het Rabo Rural Fund investeert in de zelfredzaamheid van organisaties in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Door organisaties en boeren toegang te geven tot financiering, netwerken en kennis, levert het Rural Fund een bijdrage aan een duurzame economische ontwikkeling en voedselzekerheid.

RRF landen

Actief in 15 landen

Rabo Rural Fund is actief in de economisch, sociaal en ecologisch meest kwetsbare gebieden. Plaatsen in de wereld waar veel mensen in armoede leven op het platteland. In 2020 hebben we in totaal $ 51,4 miljoen uitgekeerd.

Type organisaties RRF

Organisaties die we steunen

Rabo Rural Fund financiert organisaties die willen groeien, maar die niet in aanmerking komen voor commerciële financiering door banken. De focus van het Rural Fund ligt op het financieren van producentencoöperaties, maar het aandeel van het MKB (midden- en kleinbedrijf) en MFI's in de portefeuille neemt toe.

Voedselgewassen RRF

Producentenorganisaties en MKB

In 2020 was 89% van de door ons gefinancierde bedrijven een producentenorganisatie of een mkb-bedrijf. Samen brachten deze organisaties 12 agrarische producten op de internationale markt, zoals cacao, koffie, noten en specerijen. Koffie en cacao zijn nog steeds de belangrijkste gewassen en maken 72% uit van de portefeuille: de zogenaamde cash crops. De laatste jaren is het percentage voedingsgewassen sterk gestegen, met 28%, vooral onder noten en specerijen.

50

Producentenorganisaties en mkb-bedrijven ontvingen impactleningen in 2020

234.500

boeren bereikten de organisaties samen

30%

van de boeren is een vrouw

71%

betaalde ten minste 10% meer dan de lokale marktprijs voor hun gewassen

81%

van de boeren is voor meer dan 50% van hun inkomen afhankelijk van de verkoop van de gewassen

Microfinancieringsinstellingen

Het Rabo Rural Fund financiert financiële instellingen in opkomende landen die zich specifiek richten op het bereiken van kleine boeren die vaak geen toegang hebben tot de reguliere financiële instellingen.

6

Microfinancieringsinstellingen ontvingen een impactlening in 2020

743.000

mensen bereikt door de MFI's

76%

zijn vrouwen

Meer over Rabo Rural Fund

Onze impact in 2020