Nederland | Sociaal ondernemen

Koop duurzaam voor een mooiere wereld

15 december 2023 9:00

Mooie cadeaus waar veel meer mensen van profiteren dan alleen de ontvanger. Je vindt ze bij onze sociaal ondernemers. Daar werken mensen die moeilijk op eigen kracht een baan vinden en worden duurzame materialen (her)gebruikt. Maak met jouw aankoop de wereld een stukje beter!

Twee vrouwen met tassen

GESCHENKEN

Circulair design: glaswerk van Rebottled

Een diner waarbij een wijnfles zich voordoet als designglas of -lamp? Het kan! Rebottled tovert oude wijnflessen om tot tumblers, karaffen en hanglampen.

Naar het glas van Rebottled

Cor Unum: kunstig keramiek

Kunstenaars en doorgewinterde ambachtslieden begeleiden mensen die zo óók kunst uit hun handen laten vloeien. Van kinderspeelgoed tot designvazen.

Social Label: Design met een verhaal

Mensen die voorheen aan de zijlijn stonden, maken nu de mooiste producten die topontwerpers voor hen ontwerpen. Iconische producten van textiel, keramiek of glas, ze vertellen allemaal een verhaal. Prachtig en betekenisvol tegelijk!

Breng me naar Social Label

Binthout: massief houten lampen

Red een boom van de versnipperaar, draag bij aan een circulaire economie en een inclusieve arbeidsmarkt. Bij Binthout maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de hand unieke houten lampen en tafels.

Koop bij Binthout

Stichting Stunt gelooft in mensen

Delftenaren krijgen hun leven weer op de rails in onder andere de upcyclewerkplaats, zeefdrukkerij en houtwerkplaats van Stichting Stunt. Het resultaat? Mooie producten van etuis tot kratjes. Gepersonaliseerd? Geen probleem!

Naar Stichting Stunt

Rotterdams Handwerk: geluk in de stad

Van memoblokhouder en hammamdoeken tot keukenschorten en bekers. Duurzaam, lokaal ontwikkeld en aantrekkelijk ontworpen. In naaiateliers van welzijnsorganisaties, het atelier van Rotterdams Handwerk of gewoon lekker thuis maken medewerkers eigenwijs Rotterdamse spullen.

Shoppen bij Rotterdams Handwerk

i-did: de mooiste designs van vilt

Mensen die nooit lang of zelfs helemaal niet hebben gewerkt, maken bij i-did vilt van gerecycled textiel. Dat toveren ze om tot tassen, woonaccessoires en voorwerpen die de akoestiek verbeteren.

Naar het vilt van i-did

Mooi door mij: geschenken met de hand gemaakt

Mooie spullen van ontwerpers, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Van geurkaarsen, zeepjes en sleutelhangers tot verjaardagskaarten, gebaksschoteltjes en pannenlappen.

Naar Mooi door mij

FASHION

New Optimist: een positieve toekomst

Geef een cadeau dat duurt. De kleding van New Optimist is tijdloos en van recyclebaar katoen. Gemaakt door mensen die moeilijk een baan kunnen vinden, zoals statushouders en mensen die re-integreren.

Hul le Kes: change the system

De mooiste kleding gemaakt op bestelling, van bestaande materialen door mensen die bij Hul le Kes bijkomen, het ambacht leren of gewoon de ruimte krijgen om creatief te zijn. Ze zetten de modewereld op zijn kop.

Naar de mode van Hul le Kes

Fraenck: duurzaam design met een verhaal

Een glimmende designtas om je schouder, aan je fiets of om je middel. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken luxe of juist eenvoudige tassen en etuis van afgedankte producten als zeildoek, autogordels en oud kunstleer.

Ik wil een tas van Fraenck

Sjaal met Verhaal: houd het warm met prachtig textiel

Sjaals, handschoenen, plaids en de mooiste vilten decoraties. Gemaakt door ruim duizend vrouwen in Nepal en Thailand. Zij krijgen van Sjaal met Verhaal nog extra steun, dankzij projecten als de bouw van een medische post en kindertehuis.

Naar Sjaal met Verhaal

OhMyGood: altijd een groen cadeau

Te veel keus of te weinig tijd? OhMyGood is je duurzame redding. Jij bepaalt het bedrag van je cadeaukaart, de ontvanger kiest op de site van OhMyGood uit honderden impactvolle cadeaus.

Naar de cadeaukaart van OhMyGood


Bijdragen aan een betere wereld door je cadeaus bij sociaal ondernemers in te kopen of door ons verhaal te delen. Wat je ook kiest, je doet snel iets goeds voor een partner van Rabo Foundation en draagt dus bij aan een betere wereld. Zo maken we met elke kleine actie samen een groot verschil.