Thami & Fadi over ondernemen met nieuwe talenten

Connecting makers. Uniting people. Daar staat Makers Unite voor. Creatieve nieuwe talenten in Nederland volgen hier een stage om hun skills te ontwikkelen. En samen met locals werken zij aan duurzame kleding en textielproducten. Zo bouwt oprichter Thami mee aan een inclusieve samenleving. En geeft ateliermanager Fadi nieuwe betekenis aan materialen én aan zijn leven in Nederland.

Makers Unite als sociale onderneming

Makers Unite is een sociaal onderneming die nieuwkomers verbindt met lokale makers. Samen maken ze duurzame textielproducten, van ontwerp tot levering. Met een talentontwikkelprogramma helpt Makers Unite nieuwkomers met een creatieve achtergrond om een start te maken in Nederland. Zoals Fadi maken ze deel uit van een community. Hun creatief talent zetten ze in voor het ontwerpen, produceren van duurzame kleding en merchandise voor merken als Ben & Jerry’s. Makers Unite maakt zo sociale en duurzame winst voor iedereen.

Thami Schweichler

“Ik geloof dat het als sociaal ondernemer cruciaal is om een sterk financieel model te hebben dat direct is gekoppeld aan KPI’s voor sociale impact.”

Thami is mede-oprichter en directeur van Makers Unite. In 2016 startte hij zijn onderneming, waarin creatieve nieuwkomers en lokale makers samen werken aan duurzame kleding en merchandise.

Fadi Charbaji

“Thuis had ik een eigen jeansfabriek, dus ik had al veel ervaring, maar niet met alles. Hier bij Makers Unite kon ik nog veel leren.”

Fadi is een van de talenten die een kans kreeg bij Makers Unite en nu een baan heeft als ateliermanager bij Makers Unite.

Handig om te weten

Wil je net als Thami werk maken van sociaal ondernemerschap? Kijk hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Sociaal ondernemers - Rabo Foundation

Winstdelers

Sociaal ondernemers delen hun winst. Ze zetten maatschappelijke winst voorop financiële winst. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Zo deelt OPNIEUW! zijn winst.