Douwe Jan & Amin over sociale en ecologische winst

Een stap naar een meer betekenisvolle economie, dat wil Douwe Jan bereiken met OPNIEUW!. Van lineair naar circulair, binnen een economie waar sociale, ecologische en financiële winst samengaan. Dit is precies waarom Amin zich zo thuis voelt bij OPNIEUW! Hier krijgt hij de kans om te werken en elke dag nieuwe dingen te leren.

OPNIEUW! als sociale onderneming

OPNIEUW! kiest voor betekenisvol ondernemen door economisch voordeel te combineren met ecologische én sociale winst. Het bedrijf geeft gebruikte meubels en materialen een nieuw leven. Door er circulair kantoormeubilair van te maken. Voor een groot deel gemaakt door personeel die bij OPNIEUW! een nieuwe start maken. Mensen die graag aan het werk willen, maar moeilijk een baan vinden. Bijvoorbeeld door een beperking of omdat zij vluchteling zijn. Zo maakt Douwe Jan een verschil voor mensen als Amin én samen zetten zij zich in voor dit groeiend bedrijf.

Douwe Jan Boersma

“Als sociale winst een onderdeel wordt van het doel van je onderneming, ga je ook anders opereren.”

Douwe Jan is oprichter en eigenaar van OPNIEUW! In 2018 begon hij zijn bedrijf met een missie: een nieuwe start voor mensen die moeilijk een baan vinden en een tweede leven voor gebruikte kantoormeubelen.

Amin Shefa Idris

“Om een kans te krijgen, heb je een bedrijf nodig dat naar de mens achter de sollicitant kijkt. OPNIEUW! gaf mij en mijn familie een nieuw leven.”

Amin is een van de medewerkers die bij OPNIEUW! een kans kreeg én daar nu werkt als medewerker demontage & assemblage.

Handig om te weten

Wil je net als Douwe Jan gaan voor sociale én ecologische winst? Kijk hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Sociaal ondernemers - Rabo Foundation

Winstdelers

Sociaal ondernemers delen hun winst. Ze zetten maatschappelijke winst voorop financiële winst. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Zo deelt Makers Unite zijn winst.