Rabo RendeMix

 • je kunt Rabo RendeMix niet meer aanvragen
 • beheer door experts
 • vermogensgroei op lange termijn

Ben je een bestaande klant van Rabo RendeMix en heb je vragen?

Maak een afspraak
Kenmerken

Met Rabo RendeMix beleg je in een zogenaamd index-mixfonds van BlackRock. Zo’n fonds heeft als doel het rendement en risico van een beursindex nauwkeurig te volgen. Deze aanpak is goedkoop in het beheer. Dat scheelt je in de kosten en biedt houvast: het fonds zal ongeveer gelijk presteren als het marktgemiddelde.

Je bepaalt zelf hoeveel je belegt en hoeveel risico je wilt lopen.

 • beheer door ervaren experts
 • elke inleg mogelijk, vanaf € 50
 • geen tijd kwijt aan het beheer van je portefeuille
 • geschikt om al met relatief kleine bedragen (periodiek) te beleggen
 • online inzicht in je portefeuille via Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App

Lees meer over BlackRock op Blackrock.com

Rendement

Inzicht in je beleggingen

Via Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App kun je de koersontwikkeling van je mixfonds volgen en de status inzien van je portefeuille. Daarnaast vind je hier de aan- en verkoopnota's van je beleggingen.

Rendement Rabo RendeMix

Rendement Rabo RendeMix

In onderstaande grafiek zie je een voorbeeld van het cumulatieve (jaar op jaar) rendement van Rabo RendeMix over de laatste vijf jaar. Het gaat hierbij om het rendement van een klant met een neutraal beleggingsprofiel die vijf jaar geleden een bedrag van € 100 heeft ingelegd.

In onderstaande tabel vind je de bruto rendementen per beleggingsprofiel van de afgelopen jaren.

RisicoProfiel201420152016201720182019*
Defensief13,3%3,2%5,7%3,0%-1,3%12,4%
Neutraal14,9%4,9%7,2%4,7%-2,4%15,1%
Offensief16,3%6,5%8,7%6,5%-3,6%17,8%
Zeer Offensief18,0%7,8%10,3%8,1%-4,7%20,4%

* t/m september

De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Goed om te weten

We zijn transparant over kosten en rendementen.

 • De getoonde tabel is door ons opgemaakt op basis van de rendementsgegevens van Morningstar. De kosten van de fondsaanbieder (ook wel lopende kosten genoemd) zijn hierin verwerkt. De tarieven die Rabobank doorberekent zijn hierin nog niet meegenomen. Zouden we deze kosten wel doorberekenen, dan vallen de getoonde rendementscijfers lager uit.
 • Op 1 juli 2013 zijn de beleggingen binnen Rabo RendeMix overgegaan van vermogensbeheerder Robeco naar BlackRock. Het rendement in 2013 is daarom samengesteld uit de rendementen van de Robeco Mixfondsen vanaf 1 januari 2013 en de rendementen van de BlackRock Mixfondsen vanaf 1 juli 2013.

Actuele rendementen van BlackRock

Met Rabo RendeMix beleg je in mixfondsen van BlackRock. Je vindt de actuele rendementen, een beschrijving van de risico's, voorwaarden en kosten de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) op de website van BlackRock.

Lees meer op www.blackrock.nl

Zo werkt het

Aan- en verkopen Rabo RendeMix

Je kunt Rabo RendeMix aan- en verkopen via Rabo Internetbankieren of de Rabo Bankieren App. Dat werkt als volgt:

 • log in
 • ga naar 'Beleggen' en selecteer 'Nieuwe order'
 • kies je belegging
 • leg je order in
 • selecteer 'Verzenden'
 • onderteken de opdracht met je Rabo Scanner

Orders doorgeven via de Rabo Beleggingslijn

Je kunt je orders ook telefonisch inleggen via de Rabo Beleggingslijn (0900–0705, lokaal tarief). Hiervoor betaal je € 10 per order. Via onze dienst 'Terugmelden orders' ontvang je direct na uitvoering van je orders een bericht via sms of e-mail (geen extra kosten). Je kunt je voor deze dienst aanmelden via Rabo Internetbankieren of de Rabo Beleggingslijn. Maak je voor de orderafwikkeling gebruik van een vreemde valutarekening, dan kun je die orders alleen doorgeven via de Rabo Beleggingslijn of via je eigen Rabobank.

Wanneer wordt je order in behandeling genomen en uitgevoerd?

Je kunt aan- en verkopen voor Rabo RendeMix dagelijks op beursdagen opgeven. Orders die voor 10.00 uur zijn ingelegd, worden dezelfde beursdag door het fonds in behandeling genomen. Op basis van de slotkoersen van de onderliggende effecten wordt de volgende beursdag in de ochtend de koers van het fonds bepaald. Hierna wordt je order uitgevoerd en in je portefeuille zichtbaar.

Voorbeeld: Je legt maandag voor 10.00 uur je order in. Dinsdagmorgen wordt de koers van het fonds bepaald. Rond het middaguur kun je de verwerking van je order terugzien in je portefeuille en zie je  tegen welke koers je order is uitgevoerd. Leg je je order maandag na 10.00 uur in? Dan kun je woensdag rond het middaguur zien tegen welke koers je order is uitgevoerd.

Stoppen met beleggen is op elk moment mogelijk. Je verkoopt je beleggingen en zegt vervolgens je beleggersrekening en effectenrekening op.

 • Orders die op een beursdag voor 10.00 uur zijn ingelegd, worden op deze dag uitgevoerd tegen de intrinsieke waarde van die dag. Je ziet deze uitvoering de volgende beursdag in je portefeuille.
 • Aan- en verkopen kunnen worden gedaan in geldbedragen, niet in een aantal stukken.
 • Aankooporders zijn al mogelijk vanaf € 50.
 • Er is geen minimumbedrag voor verkooporders.
Kosten

De kosten die je betaalt voor Rabo RendeMix bestaan uit een bedrag voor de basisdienstverlening, een bedrag voor transacties en de kosten in de mixfondsen zelf.

De kosten voor de basisdienstverlening bedragen:
Basisdienstverlening
 • tot € 200.000: 0,125% per kwartaal (minimaal € 6,25 per kwartaal; geen maximum)
 • over het meerdere tot € 500.000: 0,10% per kwartaal
 • over het meerdere vanaf € 500.000: 0,075% per kwartaal
Transacties0,2% over het orderbedrag (met een minimum van € 0,50 en een maximum van € 150)
Extra dienstverlening (optioneel)
 • Transacties via Rabo Beleggerslijn Toeslag van € 10 per order
 • Transacties Toeslag van € 25 per order
 • Papieren effectennota's € 2,25 per kwartaal
 • Papieren portefeuille-overzichten € 0,75 per kwartaal
Lopende kosten in beleggingsfondsenTussen de 0,27% en 0,34% over het belegd vermogen op jaarbasis


De lopende kosten geven de kosten weer die in de loop van één jaar aan het fonds worden onttrokken door BlackRock. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het mixfonds en worden niet apart bij je in rekening gebracht. Naast de lopende kosten worden ook overige kosten gemaakt voor onder meer transacties binnen het mixfonds. Meer informatie over de kosten per mixfonds kun je terugvinden in de Essentiële Beleggersinformatie (EBI) van het mixfonds. De in de EBI genoemde 5% instapkosten zijn niet van toepassing op klanten van de Rabobank.

Meer inzicht in de kosten

Welke kosten kun je precies verwachten als belegger in Rabo RendeMix? Wij geven je daar aan de hand van een kostenvoorbeeld van onze klant Paula de Jong meer inzicht in.

Voorwaarden