Renteopslag hypotheek

Overstappen met Rabo RendeMix

  Rabo RendeMix stopt per 1 juli 2020, omdat we bewegen naar een uitgebreidere online dienstverlening. Voor jou betekent dat meer gebruiksgemak en beter inzicht in je beleggingsportefeuille. We bieden namelijk veel andere mogelijkheden om vermogen op te bouwen. Kies daarom nu voor een van onze andere beleggingsvormen of overweeg sparen als je wilt stoppen met beleggen. Wat je ook kiest: je ontvangt € 50 als je vóór 1 maart 2020 overstapt.

  Maak je keuze

  Rabo Beheerd Beleggen

  Laat experts voor je beleggen

  verantwoord beleggen tegen lage kosten en solide rendementen bekijk je beleggingen online en in de app en check elk moment je uitgangspunten een mix van aandelen en obligaties met een wereldwijde spreiding ontvang meldingen en suggesties als de kans op het halen van je doel kleiner wordt ontvang € 50 als je zelf overstapt vóór 1 maart 2020
  Lees meer en stap over

  Rabo Zelf Beleggen

  Bepaal zelf waarin je belegt

  breed (duurzaam) assortiment bekijk je beleggingen online en in de app automatisch inleggen is mogelijk kosten hangen af van hoe je belegt, waarin je belegt en hoe vaak je handelt ontvang € 50 als je zelf overstapt vóór 1 maart 2020

  Sparen

  Of stop en ga sparen

  starten kan met ieder bedrag bekijk je spaarrekening online en in de app automatisch sparen is mogelijk ontvang € 50 als je vóór 1 maart 2020 zelf je Rabo RendeMix opheft

  Veelgestelde vragen

  Waarom stopt de Rabobank met Rabo RendeMix?

  We werken voortdurend aan een verbetering en versimpeling van ons productaanbod. Dat geldt ook voor onze beleggingsproducten. Daarom bewegen we naar een uitgebreidere online dienstverlening dan nu bij Rabo RendeMix mogelijk is. Voor jou betekent dat meer gebruiksgemak en beter inzicht in je beleggingsportefeuille.

  Voordeel van online beleggen is ook dat je altijd en overal kunt zien hoe het met je beleggingen gaat en je kunt bijsturen als het nodig is. Als je bijvoorbeeld belegt met Rabo Beheerd Beleggen, vragen we je elk jaar online onder andere je beleggingsdoel, looptijd en beleggingsprofiel te controleren. Zo weten we zeker dat we nog beleggen volgens jouw wensen. Daarnaast krijg je een melding als de kans op het halen van je doel kleiner is geworden. We geven je dan suggesties om die kans te vergroten.

  Wat moet ik doen om de € 50 te ontvangen?

  Stap voor 1 maart 2020 over naar Rabo Beheerd Beleggen en je ontvangt € 50 op je nieuwe Beheerd Beleggen rekening. Je gaat hiermee dan meteen beleggen. Stap je over naar Rabo Zelf Beleggen, of besluit je te stoppen met beleggen, dan ontvang je de € 50 op de tegenrekening die bij je RendeMix hoort.

  Goed om te weten: je kunt alleen gebruikmaken van deze actie als je zelf online overstapt naar Beheerd Beleggen via de overstapservice. Kies je voor Rabo Zelf Beleggen of om te stoppen met beleggen en te gaan sparen, geef in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App dan voor 1 maart 2020 een verkooporder door voor het mixfonds waarin je belegt. Je ontvangt de € 50 in de week van 3 maart.

  Heb je al een Rabo Beheerd Beleggen rekening? Dan kun je de positie van je Rabo RendeMix daarnaar overboeken. Neem vóór 1 maart 2020 contact met ons op via 030 – 213 11 11. Wij maken het voor je in orde en jij ontvangt dan ook de € 50.

  Actievoorwaarden Rabo Rendemix stopt € 50 cadeau (PDF)
  Wanneer ontvang ik de € 50?

  We maken de € 50 in de week van 3 maart naar je over. Hoe je dit bedrag ontvangt, hangt af van jouw keuze:

  • Rabo Beheerd Beleggen (nieuwe of bestaand): je ontvangt de € 50 op je beleggersrekening en gaat daarmee meteen beleggen
  • Rabo Zelf Beleggen: je ontvangt de € 50 op de tegenrekening die hoort bij je Rabo RendeMix
  • Sparen of laten uitbetalen: je ontvangt de € 50 op de tegenrekening die hoort bij je Rabo RendeMix
  Is beleggen nog iets voor mij?

  Benieuwd of beleggen nog iets voor je is? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van je beleggingsvorm? Doe dan de test.

  Test: Is beleggen nog steeds iets voor jou? Test: Welke beleggingsvorm past bij jou?


  Let op: besluit je na de test om zelf over te stappen naar Rabo Beheerd Beleggen zonder hulp van je eigen bank, doe dit dan altijd via deze overstappagina. Alleen dan zetten we je beleggingen automatisch over en ontvang je € 50 als je dit voor 1 maart in orde maakt.

  Wat zijn de rendementen van Rabo RendeMix en Rabo Beheerd Beleggen?

  Onze beleggingsvisie is gebaseerd op onderzoek, analyse en innovatie. Dat komt het resultaat ten goede.

  Rendementen Rabo Beheerd Beleggen Basis Rendementen Rabo Beheerd Beleggen Actief Rendementen Rabo Beheerd Beleggen Actief Duurzaam Rendementen Rabo Rendemix

  Hoe stap ik over naar Rabo Beheerd Beleggen?

  Je kunt online overstappen met onze overstapservice. Dit kost je niets. In 15-20 minuten open je online een effectenrekening. Wij zetten daarna je BlackRock mixfonds in Rabo RendeMix over naar Rabo Beheerd Beleggen. Vervolgens heffen we je Rabo RendeMix op.

  We verkopen je beleggingen en kopen nieuwe beleggingen aan in je Rabo Beheerd Beleggen portefeuille. Doordat je geen transactiekosten betaalt binnen Rabo Beheerd Beleggen, betaal je ook niet voor de aankoop van nieuwe beleggingen. Als je eenmaal bent overgestapt, betaal je wel de reguliere beleggingskosten, plus een vergoeding voor vermogensbeheer.

  Stap over met de overstapservice

  Hoe stap ik over naar Rabo Zelf Beleggen?

  Als je wilt overstappen naar Rabo Zelf Beleggen, geef je ons de opdracht om je Rabo RendeMix op te heffen. Geef in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App een verkooporder door voor het mixfonds waarin je belegt. We verkopen je beleggingen en storten de opbrengt op de gekoppelde tegenrekening. Hierdoor ga je gelijk akkoord met het opheffen van je Rabo RendeMix. Het kan enige tijd duren voordat je Rabo RendeMix niet meer zichtbaar is in Rabo Online Bankieren. Je hoeft niet te betalen voor de verkoop van je beleggingen. Vervolgens vraag je zelf online Rabo Zelf Beleggen aan.

  De kosten voor zelf beleggen zijn afhankelijk van de manier waarop je belegt, waarin je belegt en hoe vaak je handelt.

  Zo vraag je Rabo Zelf Beleggen aan

  Brochure Rabo Zelf Beleggen (PDF)
  Wat gebeurt er met mijn automatische overboekingen naar Rabo RendeMix?

  Als je Rabo RendeMix stopt, komen je automatische overboekingen te vervallen. Stap je over naar een andere beleggingsvorm, dan kun je de automatische overboeking weer instellen.

  Waarin verschillen de kosten voor Rabo RendeMix en Rabo Beheerd Beleggen Basis?

  In onderstaande tabel zie je de totale kosten per kwartaal* voor Rabo RendeMix en Rabo Beheerd Beleggen Basis op basis van een neutraal beleggingsprofiel. De totale kosten kunnen bij een ander beleggingsprofiel beperkt afwijken.

  Belegd vermogen Tarief Rendemix Tarief Rabo Beheerd Beleggen Basis
  € 1.000 € 6,95 € 6,37
  € 5.000 € 9,75 € 11,83
  € 10.000 € 19,50 € 19,65
  € 25.000 € 48,75 € 49,13
  € 50.000 € 97,50 € 98,25
  € 100.000 € 195,00 € 196,50
  € 250.000 € 475,00 € 431,25

  * Genoemde kosten zijn exclusief lopende acties.

  Je kunt bij Rabo Beheerd Beleggen Basis starten met elk bedrag, maar toch is het verstandig toe te werken naar het door ons geadviseerde minimumbedrag van
  € 2.000. De reden hiervoor is dat de kosten bij een lager bedrag relatief hoog zijn ten opzichte van het rendement.

  Kostenoverzicht Rabo Beheerd Beleggen Basis (PDF)
  Wat zijn de kosten voor Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam?

  Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam zijn geschikt wanneer je kunt starten met een bedrag van minimaal € 20.000. De reden hiervoor is dat de kosten bij een lagere inleg relatief hoog zijn ten opzichte van het rendement.

  Kostenoverzicht Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam (PDF)
  Kan ik blijven beleggen in het mixfonds van BlackRock?

  De mixfondsen van BlackRock zijn speciaal ontwikkeld voor Rabo RendeMix. Daarom is het niet mogelijk om hierin te blijven beleggen.

  Ik wil sparen en/of stoppen met beleggen. Wat moet ik doen?

  Jammer dat je wilt stoppen met beleggen. Je kunt dit zelf online regelen. Geef in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App een verkooporder door voor het mixfonds waarin je belegt. We verkopen je beleggingen en storten de opbrengst op de gekoppelde tegenrekening. Hierdoor ga je gelijk akkoord met het opheffen van je Rabo RendeMix. Het kan enige tijd duren voordat je Rabo RendeMix niet meer zichtbaar is in Rabo Online bankieren. Je hoeft niet te betalen voor de verkoop van je beleggingen.

  Waar je op moet letten als je wilt stoppen met beleggen Lees meer over sparen

  Tot wanneer kan ik mijn keuze maken?

  Regel je je overstap vóór 1 maart 2020, dan ontvang je € 50. Heb je wat meer tijd nodig, geef je keuze dan door vóór 30 juni 2020. Na 1 juli heffen we je Rabo RendeMix op en maken we de verkoopopbrengst naar je over.