Fondsnieuws: "Beheerportefeuilles banken: Rabo aan kop"

6 december 2019 15:18

Fondsnieuws.nl doet periodiek onderzoek naar de performance van beleggingsportefeuilles die (zoveel mogelijk) zijn opgebouwd met actieve beleggingsfondsen. Het gaat hierbij om portefeuilles met een omvang van zo'n 1,5 miljoen euro. De vijf grootste private banks in Nederland worden in dit onderzoek met elkaar vergeleken: de Rabobank, ING, ABN AMRO, van Lanschot en InsingerGilissen. Naast het vergelijken van de cijfers, komen de banken aan het woord om hun beleggingsstrategie van het neutrale profiel toe te lichten. Afgelopen jaar zat er veel verschil tussen de strategieën en dit is terug te zien in de resultaten. Asset allocatie bepaalt hierbij in hoge mate het resultaat.

Verzend het artikel per e-mail
Rabobank

Naast het vergelijken van de cijfers, komen de banken aan het woord om hun beleggingsstrategie van het neutrale profiel toe te lichten. Afgelopen jaar zat er veel verschil tussen de strategieën en dit is terug te zien in de resultaten. Asset allocatie bepaalt hierbij in hoge mate het resultaat.

Fondsnieuws: "Beheerportefeuilles banken: Rabo aan kop"

Rabobank bleef afgelopen jaar voornamelijk belegd in aandelen, terwijl InsingerGilissen bijvoorbeeld ook lage volatiteitsfondsen heeft opgenomen. Ook ING koos voor een andere strategie, waarbij in het begin van het jaar de Verenigde Staten een onderwogen positie hadden.

In de tabel hierboven is de vergelijking te zien van Fondsnieuws, waaruit blijkt dat de Rabobank dit jaar het best gepresteerd heeft (t/m oktober). De benchmark is gebaseerd op een vergelijkbare portefeuille, wanneer deze zou bestaan uit indextrackers.

Ook de afgelopen vijf jaar heeft Rabobank met het product Rabo Beheerd Beleggen Actief solide rendementen behaald. De volgende rendementen zijn berekend op een portefeuille van 1,5 miljoen euro, met een neutraal beleggingsprofiel.

201420152016201720182019 (YTD)
10,1%4,5%6,5%7,1%-7,2%15,01%

Lees hier volledige artikel op Fondsnieuws.nl.

Let op: om het artikel te lezen moet je een Fondsnieuws abonnement hebben. Mocht je niet over een abonnement beschikken, dan kun je een proefabonnement aanvragen.

Bron: Fondsnieuws, 27 november 2019

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.