Cloud helpt Microsoft aan $2 biljoen marktkapitalisatie

30 juni 2021 15:34

De focus op cloud-diensten, applicaties en kunstmatige intelligentie maakt Microsoft een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Microsoft is nu de grens van 2 biljoen dollar beurswaarde gepasseerd.

Verzend het artikel per e-mail
Vrouw werkt thuis achter laptop met Microsoft Teams op het scherm

De focus op cloud-diensten (Azure), apps en kunstmatige intelligentie maakt Microsoft één van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Microsoft is nu de grens van 2 biljoen dollar beurswaarde gepasseerd en staat daarmee naast Apple. Dit is bijna net zo hoog als het bbp van Italië in 2020. De beurswaarde van Microsoft is in twee jaar tijd verdubbeld en in vier jaar zelfs verviervoudigd.

Onder leiding van CEO Satya Nadella is de focus van Microsoft meer komen te liggen op het creëren van stabiele kasstromen, zoals de switch naar een abonnementsmodel. Ook de coronatijd en het noodzakelijke thuiswerken zorgt voor een explosieve toename in het gebruik van Microsoft Teams en andere applicaties. Dit heeft de koers van Microsoft behoorlijk verhoogd. Indexbeleggers hebben geprofiteerd van deze koersstijging. Microsoft is immers een zwaargewicht binnen de S&P 500 index en de MSCI All Country World index.

De relatief hoge koers-winstverhouding van 32 kan een remmende werking hebben op de koersontwikkeling. Een nieuwe verdubbeling in de komende jaren ligt daarom niet voor de hand. Maar als Microsoft blijft inzetten op sterke groeimarkten zoals cloud-diensten is het voorstelbaar dat de grens van 3 biljoen dollar behaald kan worden.

Cloud helpt Microsoft aan $2 biljoen marktkapitalisatie

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.