Braziliaanse aandelen leven op

7 juli 2021 15:34

Met een plus van 21,8% in euro lieten Braziliaanse aandelen de grootste sprong zien van alle markten die deel uitmaken van de MSCI AC World index.

Brazilië

Braziliaanse aandelen leven op

De aandelenmarkten staan sinds begin dit jaar in euro gemeten stevig in de plus (+15,9%). Opvallende stijger in het tweede kwartaal is de Braziliaanse markt, die een forse omslag doormaakte. Met een plus van 21,8% in euro, liet deze markt de grootste sprong zien van alle markten die deel uitmaken van de wereldindex (MSCI AC World index). Zowel de lokale aandelenmarkt, als de Braziliaanse real, droegen bij aan het rendement. Dit gebeurt tegen een achtergrond waarin de centrale bank van het land de rentes sinds begin dit jaar heeft verhoogd. Ook het sentiment onder beleggers ten aanzien van Braziliaanse aandelen is positief gedraaid. Zo komt het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus op stoom, stijgen de grondstofprijzen, wordt er een economisch herstel in de tweede helft van het jaar verwacht en geldt er een lage aandelenwaardering van net geen 10x de winst voor de komende twaalf maanden. In ons assortiment is blootstelling aan de Braziliaanse markt te verkrijgen door onder meer iShares MSCI Brazil, iShares MSCI EM Latin America en actieve fondsen die breed beleggen in Latijns-Amerika, zoals JPMorgan Funds - Latin America Equity Fund.

Braziliaanse aandelen leven op

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.