Marlboro Man aan de inhaler

14 juli 2021 14:34

Sigarettenfabrikant Philip Morris International (PMI) maakte afgelopen vrijdag de geplande overname bekend van de Britse farmaceut Vectura.

Marlboro Man aan de inhaler

Marlboro Man aan de inhaler

Sigarettenfabrikant Philip Morris International (PMI) maakte afgelopen vrijdag de geplande overname bekend van de Britse farmaceut Vectura. Saillant detail is dat Vectura gespecialiseerd is in medicijnen tegen ademhalingsproblemen zoals astma die je, net als bij roken, moet inhaleren. Eerder in juli werd al de overname aangekondigd van Fertin Pharma, een maker van onder meer nicotine kauwgoms. De overnames passen binnen de “Beyond Nicotine” strategie van PMI. Die heeft als doel om in 2025 meer dan 50% van de omzet uit rookvrije producten te halen.


Zo wil PMI evolueren naar een “healthcare en wellness company”. Op deze stip op de horizon is weinig af te dingen, maar de weg er naar toe zorgt wel voor een onderneming met een gespleten persoonlijkheid. PMI blijft namelijk (voorlopig) ook gewoon actief in de markt van sigaretten en andere verslavende of schadelijke producten zoals e-sigaretten en verwarmde tabak. Die laatsten zijn wellicht minder schadelijk dan sigaretten, maar daarmee nog niet gezond.

Marlboro Man aan de inhaler

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.