Zeldzame aardmetalen onmisbaar voor de energietransitie

21 juli 2021 16:40

Mineralen en zeldzame aardmetalen zijn cruciaal voor de transitie naar schone en duurzame energie. Deze grondstoffen worden onder meer gebruikt in windturbines, zonnepanelen, energieopslagsystemen en elektrische voertuigen. Aangezien dit segmenten zijn die in de komende jaren sterk kunnen groeien door de energietransitie, zal de vraag naar zeldzame metalen ook stijgen

Verzend het artikel per e-mail
Zeldzame aardmetalen onmisbaar voor de energietransitie

Mineralen en zeldzame aardmetalen zijn cruciaal voor de transitie naar schone en duurzame energie. Deze grondstoffen worden onder meer gebruikt in windturbines, zonnepanelen, energieopslagsystemen en elektrische voertuigen. Aangezien dit segmenten zijn die in de komende jaren sterk kunnen groeien door de energietransitie, zal de vraag naar zeldzame metalen ook stijgen. Fondsbeheerders spelen in op deze trends en hebben exposure naar deze zeldzame grondstoffen op verschillende manieren. Allereerst door beleggingen in bedrijven die actief zijn bij de winning van deze grondstoffen, zoals de mijnbouwbedrijven. Maar ook met beleggingen in duurzame energie, robotisering en innovatie die in de gehele keten beleggen, van grondstoffen tot eindproducten. Een andere invalshoek is de circulaire economie. Om aan de toenemende vraag te voldoen, zal recycling en onderzoek naar nieuwe duurzame grondstoffen worden gestimuleerd. Beleggen in zeldzame aardmetalen kan via verschillende fondsen. Voorbeelden van fondsen die breed in mijnbouw, duurzame energie, robotisering of in slimme materialen beleggen zijn: SPDR MSCI World Materials, BNP Paribas Funds Energy Transition, Candriam Equities L Robotics & Innovative Technology en RobecoSAM Smart Materials Equities.

Zeldzame aardmetalen onmisbaar voor de energietransitie

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.