Heropeningsaandelen niet afschrijven

11 augustus 2021 15:44

Heropeningsaandelen zijn op het moment uit de gratie, maar beleggers doen er goed aan die niet te snel af te schrijven.

Verzend het artikel per e-mail
Heropeningsaandelen niet afschrijven

Met de deltavariant die overal de kop opsteekt en de waarschijnlijke piek in de groei in de komende 12 maanden, hebben beleggers hun aandelenvoorkeur aangepast. De aandelen die profiteren van de heropening van de economieën, zoals waarde, small caps en BEACH-aandelen (Booking, Entertainment, Airlines, Cruises en Hotels) hebben dan ook een pas op de plaats gemaakt.

Sinds halverwege mei zijn de rentes over een breed front gedaald. Aandelen die positief reageren op rentedalingen en afnemende groei, de zogenaamde groeiaandelen, nemen hierdoor in het derde kwartaal de koppositie in op de markten. Het is echter te vroeg om de “heropeningsaandelen” af te schrijven. Met de toenemende vaccinatiegraden in de wereld kan het beleggerssentiment rondom de heropeningsaandelen snel omslaan. Met de solide financiële posities van consumenten, de sterke inhaalvraag en aanhoudende overheidsinvesteringen hebben deze aandelen nog een inhaalslag te maken bij een normalisering van de economie.

Heropeningsaandelen niet afschrijven

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.