Particulieren zien kansen in afgewaardeerde Chinese aandelen

11 augustus 2021 16:06

Fondsen met blootstelling aan Chinese aandelen hebben de afgelopen maand grote instromen vanuit particuliere beleggers gezien.

Verzend het artikel per e-mail

Fondsen met blootstelling aan Chinese aandelen hebben de afgelopen maand grote instromen vanuit particuliere beleggers gezien. Veel van deze fondsen waren recentelijk sterk in waarde gedaald nadat Chinees overheidsingrijpen voor veel onrust in de lokale markt had gezorgd. Particulieren lijken dit te zien als een kans om te kunnen profiteren van de verlaagde waarderingen van deze aandelen, terwijl institutionele beleggers terughoudend blijken uit vrees voor eventuele verdere acties vanuit Beijing.

Fondsen bieden een goede optie voor beleggers die op een gespreide manier willen investeren in de Chinese aandelenmarkt. Deze spreiding kan het risico verlagen, aangezien het onzeker is welke bedrijven of sectoren de Chinese staat in het vizier heeft voor verdere regulering. In het Rabobank favorieten assortiment is blootstelling aan de Chinese markt te verkrijgen door onder meer iShares MSCI China A en het actief gemanagede Comgest Growth China fonds. De kosten van de laatste liggen wel wat hoger, namelijk lopende kosten van 1,10% versus 0,40% voor de iShares tracker.

Particulieren zien kansen in afgewaardeerde Chinese aandelen

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.