India neemt het stokje over

27 oktober 2021 14:19

Waar ze vorig jaar nog sterk achterbleven, vallen Indiase aandelen dit jaar in de smaak bij beleggers.

India neemt het stokje over

Waar ze vorig jaar nog sterk achterbleven, vallen Indiase aandelen dit jaar in de smaak bij beleggers. De MSCI India index behaalde tot dusver een rendement van ruim 27%. Daarmee is het verschil met de andere dominante economie in de regio, China (-10%), aanzienlijk. Deel van het succes van Indiase aandelen is toe te schrijven aan de vlucht uit Chinese aandelen vanwege de onzekerheid die heerst rondom regelgeving.

In de grafiek is te zien hoe de opmars van Indiase aandelen samenvalt met de terugval van hun Chinese tegenhangers. India bood een alternatief voor beleggers die uit China stapten om blootstelling naar opkomend Azië te behouden. Daarnaast was er met de hoger dan verwachte bedrijfswinsten, snelgroeiende digitalisering en verbeterde toegang tot vaccins genoeg reden voor beleggers om in te zetten op de tweede economie in de regio. Blootstelling naar India is te verkrijgen via het BlackRock India Fund en het Fidelity India Focus Fund.

India neemt het stokje over

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.