Robotbedrijf just in time

27 oktober 2021 15:37

De introductie van robotbedrijf AutoStore op de beurs in Oslo is op meerdere fronten goed getimed.

Robotbedrijf just in time

De introductie van robotbedrijf AutoStore op de beurs in Oslo is op meerdere fronten goed getimed. AutoStore biedt opslag- en distributieoplossingen voor goederen en profiteert van de stijgende internetverkopen en een tekort aan magazijnopslag. De robots van het Noorse bedrijf bieden verder een oplossing voor het arbeidstekort en levert door een efficiëntere ruimtebenutting en minder verpakkingsmaterialen een duurzamere oplossing.

Op de beurs blijkt de timing ook niet verkeerd: sinds de introductie vorige week steeg de koers 19%. De waardering is met 45 maal de verwachte omzet van dit jaar en 34 maal die van 2022 hoog. Sectorgenoten zijn met een koers-winstverhouding van gemiddeld 27 eveneens aan de prijs. De komende jaren blijft de vraag naar robots echter hoog en zal de winstgroei doorzetten. De waarderingen en innovaties maken spreiding in dit thema wenselijk en dat kan met fondsen en trackers als AXA-Framlington Robotech, Candriam Robotics & Innovative, iShares Automation & Robotics en Pictet Robotics. Het is een kwestie van tijd voordat AutoStore ook in dit soort themafondsen wordt opgenomen.

Robotbedrijf just in time

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.