Wie profiteert van het infrastructuurpakket?

10 november 2021 12:34

Op vrijdagavond werd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een pakket van $1,2 biljoen goedgekeurd met als doel de verouderde infrastructuur in het land nieuw leven in te blazen.

Wie profiteert van het infrastructuurpakket?

Op vrijdagavond werd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een pakket van $1,2 biljoen goedgekeurd met als doel de verouderde infrastructuur in het land nieuw leven in te blazen. Dit is het grootste infrastructuurplan in decennia, welke vanaf de tweede helft van 2022 over meerdere jaren verspreid zal worden. Er zal vooral flink worden geïnvesteerd in werk aan wegen en bruggen en uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk, de spoorwegen en de internetconnectiviteit.


Uit de koersreacties op maandag bleek waar de grootste profiteurs gezien worden van de fiscale impuls. Makers van bouwmachines bijvoorbeeld, zoals Caterpillar en Deere, stegen beiden meer dan 3%. Ook Vulcan Materials, een producent van bouwmaterialen zoals asfalt en cement, klom met bijna 5%. In het pakket wordt ook $7,5 miljard vrijgemaakt om het netwerk van oplaadpunten uit te breiden om zo de transitie naar elektrische auto’s te bevorderen. Begrijpelijkerwijs was er daarom een grote instroom van beleggers in aandelen van laadpaalproducenten en werd hiermee een naam als ChargePoint met wel 12% omhoog geduwd.

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.