KKR gretig naar overname

24 november 2021 15:12

Het Amerikaanse private equity bedrijf KKR heeft na de mislukte overnamepoging op KPN nu ook een bod van €10,8mld op Telecom Italia gedaan. Ook andere private equity partijen hebben interesse en kunnen mogelijk met een betere prijs komen. Het risico blijft echter dat de Italiaanse regering de transactie tegenhoudt aangezien het netwerk van Telecom Italia wordt beschouwd als een strategisch belang.

KKR gretig naar overname

Het Amerikaanse private equity bedrijf KKR heeft de moed niet opgegeven na de mislukte overnamepoging van KPN eerder dit jaar. Deze keer gaat het bedrijf achter Telecom Italia aan met een bod van €10,8 mld (€0,505 per aandeel). De koers van Telecom Italia staat de laatste jaren sterk onder druk. Na het nieuws over het overnamebod steeg de koers fors met ruim 30% (van €0,35 naar €0,45). Heel tevreden kunnen de grootaandeelhouders van Telecom Italia niet zijn. De meesten hebben namelijk een stuk hoger ingekocht.


Door het bod van KKR is er ook bij een aantal andere private equity partijen interesse ontstaan in het Italiaanse telecombedrijf. Beleggers hopen dat er nog een betere prijs kan worden uitonderhandeld. Er is echter ook een risico dat de overname niet doorgaat. De Italiaanse overheid heeft een vetorecht om de overname tegen te houden. Ze beschouwen het netwerk van Telecom Italia namelijk als een strategisch belang. De lagere koers van €0,45 ten opzichte van het bod van €0,505 reflecteert dit risico. Als de transactie niet doorgaat zullen beleggers een groot gedeelte van de koerswinst weer moeten inleveren. Net als bij de eerder afgewezen overname poging van KPN.

KKR gretig naar overname

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.