Kansen in Chinese aandelen?

22 december 2021 15:14

Afgelopen jaar waren de Chinese beleggingen in trek bij veel vermogensbeheerders. Het land werd als eerste getroffen door het coronavirus en herstelt ook als eerste. Nadat Chinese aandelen in de eerste zeven maanden van het jaar flink zijn achtergebleven, hebben ze sindsdien een outperformance behaald, vooral dankzij de sterke Chinese munt.

Kansen in Chinese aandelen?

Het afgelopen jaar waren de Chinese beleggingen in trek bij veel vermogensbeheerders. Het land werd als eerste getroffen door het coronavirus en herstelde ook als eerste. Nadat Chinese aandelen in de eerste zeven maanden van dit jaar flink zijn achtergebleven, hebben ze sindsdien een outperformance behaald. Dit is vooral te danken aan de sterke Chinese munt. De professionele beleggers blijven geloven in China. Want waarderingen van Chinese aandelen zijn laag en de economische fundamentals gezond. Zo verwacht JPMorgan dat de Chinese beurs het beter gaat doen dan de meeste andere markten.


JPMorgan ziet voor 2022 een groei van 7% tot 8% voor Chinese binnenlandse aandelen. Verder heeft de Chinese centrale bank recent de rente verlaagd. Dit is een voorbode voor meer monetaire steun aan de economie, wat positief is voor de Chinese beurs. Uiteraard zijn er ook risico’s, zoals stijgende inflatieverwachtingen en de hernieuwde escalatie van de spanningen tussen China en de VS. Beleggers die willen inspelen op de kansen in China kunnen beleggen in de iShares MSCI China A UCITS ETF of in het Comgest Growth China fonds.

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.