Brazilië, de witte raaf op de beurs

18 februari 2022 8:11

Brazilië doet het goed op de beurs dit jaar. De inhaalslag van Brazilië kan doorgaan in het scenario van aanhoudende bovengemiddelde economische groei van de wereldeconomie, wat zorgt voor een sterke vraag naar grondstoffen. Bovendien is dit een markt met een lage koers-winstverhouding. Dit zal koopjesjagers blijven trekken, ondanks dat de volatiliteit richting de presidentsverkiezingen van oktober zal toenemen.

Verzend het artikel per e-mail
Brazilië, de witte raaf op de beurs

Ondanks de slechte start van aandelen in 2022, zijn er toch markten die het kruit meer dan droog hebben gehouden. In het oog springen de Latijns-Amerikaanse markten, zoals Peru (13%), Chili (8%) en Colombia (9%). En voor de grootste markt Brazilië staat momenteel een rendement van 10% in lokale valuta en 19% in euro op de borden voor de Bovespa index. De sterk achterblijvende performance over 2021, de sterkere Braziliaanse Real en de tilt naar de sectoren energie en materialen zijn factoren die de inhaalslag bepalen. Dezelfde ontwikkelingen gelden voor de Latijns-Amerikaanse markten. Daarnaast geldt ook dat corona op het Zuid-Amerikaanse continent minder een rol zal spelen, want de vaccinatiegraden zijn over het algemeen hoog. Reuters meldt daarnaast ook dat Brazilië weer te maken heeft met positieve beleggingsstromen, dit zorgt voor een koersimpuls.

De inhaalslag van Brazilië kan doorgaan in het scenario van aanhoudende bovengemiddelde economische groei van de wereldeconomie, wat zorgt voor een sterke vraag naar grondstoffen. Bovendien is dit een markt met een lage koers-winstverhouding van 8. Dit zal koopjesjagers blijven trekken, ondanks dat de volatiliteit richting de presidentsverkiezingen van oktober zal toenemen.

Comeback Braziliaanse beurs (Bovespa index

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.