Warm weer op komst voor reissector?

14 april 2022 15:22

Wegebbende angst voor corona en de verdere ophef van (reis)restricties zorgt voor een grote vraag naar reizen. Mensen zijn toe aan vakantie en zullen, ondanks de hogere prijzen voor tickets en hotels, geld vrijmaken om weer op vakantie te gaan. Hier kunnen zowel de hotelsector als de vliegtuigmaatschappijen van profiteren. Maar zolang de zakenreizigers niet in grote getale terugkeren, zal de inhaalslag van de vliegtuigmaatschappijen er een van de lange adem zijn.

Verzend het artikel per e-mail
Warm weer op komst voor reissector?

De coronacrisis en de daaropvolgende reisbeperkingen hebben duidelijke sporen achtergelaten op de reissector, in het bijzonder op de vliegtuigmaatschappijen. De koersen van vliegtuigmaatschappijen zijn daarom nog lang niet terug op het niveau van voor de crisis. KLM en Easyjet noteren ruim 50% lager dan begin 2020. Nog altijd is er terughoudendheid van zakenreizigers en bovendien drukken hoge kerosineprijzen op de koersen. Ook personeelstekorten door corona maakt dat er niet met de maximale capaciteit gevlogen kan worden.

De hotelbranche loopt daarentegen beter. Bedrijven als Booking.com en Hilton International zijn de klap van de coronacrisis te boven en noteren respectievelijk 10% en 30% boven de koers van begin 2020. Wegebbende angst voor corona en de verdere ophef van (reis)restricties zorgt voor een grote vraag naar reizen. Mensen zijn toe aan vakantie en zullen ondanks de hogere prijzen voor tickets en hotels geld vrijmaken om weer op vakantie te gaan. Hier kunnen zowel de hotelsector als de vliegtuigmaatschappijen van profiteren. Maar zolang de zakenreizigers niet in grote getale terugkeren, zal de inhaalslag van de vliegtuigmaatschappijen er een van de lange adem zijn.

Warm weer op komst voor reissector?

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.