Alle ogen op Big Tech

29 april 2022 10:24

Hoewel het cijferseizoen altijd een beladen periode is, zaten beleggers deze week al helemaal op het vinkentouw. Big Tech kwam namelijk met hun kwartaalcijfers.

Alle ogen op Big Tech

Hoewel het cijferseizoen altijd een beladen periode is, zaten beleggers deze week al helemaal op het vinkentouw. Big Tech kwam namelijk met hun kwartaalcijfers. En er was reden tot zorgen: aandelen van Netflix gingen vorige week nog spectaculair met 36% onderuit na hun rapport. Beleggers lijken tegenvallende cijfers momenteel dus genadeloos af te straffen. Wat bijdraagt aan de spanning is het feit dat schommelingen in de koersen van dit kleine groepje aandelen de richting van de markt kan beïnvloeden.

Big Tech vertegenwoordigt namelijk een aanzienlijk deel van de marktkapitalisatie. Daarnaast worden ze nauw gevolgd en hebben hun resultaten impact op het algehele sentiment in de markt. Positieve resultaten zouden in deze onzekere tijden een marktherstel kunnen inluiden, maar het tegenovergestelde is helaas ook een optie. De resultaten bleken gemixt: Apple, Microsoft en Meta verrasten positief en werden daarvoor beloond. Daartegenover stonden Alphabet en Amazon, die met minder goede cijfers naar buiten kwamen en vervolgens op de vingers werden getikt met dalende koersen. Vooralsnog valt dus ook uit de Big Tech cijfers geen harde conclusie te trekken.

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.