Nieuwe wetgeving voor aandeelhouders en bedrijven

Als aandeelhouder ben je voor een stukje mede-eigenaar van de bedrijven waarin je belegt. Sinds 3 september 2020 geldt nieuwe wetgeving die het voor jou makkelijker maakt om invloed te hebben op het beleid en de keuzes van het bedrijf waar je in belegt. Andersom maakt het voor beursgenoteerde bedrijven makkelijker om te weten wie hun aandeelhouders zijn. Op deze pagina lees je hier meer over.

Innovatie smartphone

Online stemmen op aandeelhoudersvergaderingen

Met Stemmen Op Afstand wordt je stem uitbrengen op aandeelhoudersvergaderingen ook buiten Nederland een stuk makkelijker. Je doet dit namelijk online. Voor Stemmen Op Afstand heb je Rabo Online Bankieren nodig.

Hoe werkt Stemmen Op Afstand?

Illustratie megafoon

Melding

Je krijgt een melding in het beginscherm van je Rabo Online Bankieren en de Rabo App.

Illustratie kopje koffie met computermuis

Online omgeving

In een online omgeving van Broadridge vind je informatie over de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf waarin je belegt.

Illustratie handen met telefoon

Stem uitbrengen

Je kunt daar vervolgens direct online je stem uitbrengen.

Gegevens delen van aandeelhouders

De nieuwe wetgeving bepaalt ook dat beursgenoteerde vennootschappen binnen de Europese Economische Ruimte (EER) het recht hebben om te weten wie hun aandeelhouders zijn. Doel hiervan is de rechtstreekse communicatie tussen aandeelhouders en het bedrijf te bevorderen, en aandeelhouders meer bij het bedrijf te betrekken. Dit betekent dat we verplicht zijn om jouw persoonsgegevens te delen als het bedrijf waarin je belegt daar om vraagt.

Meer weten?

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) lees je meer over wat de nieuwe wetgeving voor jou betekent.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Als je ons belt met de app, weten we gelijk wie je bent en kunnen we je veilig en snel helpen. Klik hier en bel ons met de app

Of kies hier het gewenste nummer