Man zit met tablet aan tafel

Instant Payments

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je wilt een betaling doen naar iemand die bij een andere bank bankiert, bijvoorbeeld voor een aankoop op Marktplaats, maar diegene moet lang wachten voordat het geld op zijn rekening staat. Met Instant Payments is dat voorbij. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Ook in het weekend en op feestdagen.

Geld overboeken is met Instant Payments in een paar seconden geregeld

Wat is Instant Payments?

Instant Payments is een versnelling van de oorspronkelijke manier van betalen. In het verleden duurde het bij een overboeking vaak een dag voordat iemand die bij een andere bank zit het geld op zijn rekening binnen kreeg. Met Instant Payments is dat verleden tijd. Het geld staat namelijk direct op de rekening van de ontvanger, welk tijdstip of welke dag het ook is. Hiervoor hoef je zelf helemaal niks te doen!

Hoe werkt het?

Via de Rabo App en Rabo Online bankieren kun je 24 uur per dag betalingen doen. Deze betalingen worden direct bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Dit gaat vanzelf. De enige voorwaarden zijn dat jij en degene die het geld stuurt of ontvangt klant moeten zijn bij een bank die ook bereikbaar is via Instant Payments. De ontvanger krijgt de betaling dan automatisch binnen enkele seconden op zijn rekening en jij kunt direct in je transactieoverzicht zien of het geld is aangekomen.

Veelgestelde vragen over Instant Payments

Handige links

Nog geen betaalrekening bij de Rabobank?

Bij Rabobank heb je een ruime keuze uit betaalpakketten. Alle betaalrekeningen zijn eenvoudig en snel online aan te vragen of te wijzigen. Maak gebruik van de gratis Overstapservice als je wilt overstappen naar Rabobank.