Vermoeden misbruik of fraude betaalpas

Heb je het idee dat er misbruik is gemaakt van je betaalpas? Of zie je op je bankrekening iets wat niet klopt? Voorkom verder misbruik en blokkeer zo snel mogelijk je pas. Dit kan tijdelijk, zodat je rustig kunt uitzoeken wat er aan de hand is. Ben je zeker van misbruik van je betaalpas? Blokkeer je pas dan blijvend.

Blokkeer je betaalpas tijdelijk online of in de app

Je betaalpas blokkeer je tijdelijk het snelst in de Rabo App. Dit kan op elk moment. Dus ook als je ‘s nachts ligt te piekeren of iets raars hebt gemerkt tijdens het pinnen. Gebruik je de app nog niet? Blokkeer je pas dan tijdelijk in internetbankieren. 

Blokkeer je pas tijdelijk

Neem contact met ons op

Is het tijdelijk blokkeren gelukt? Dan kun je een moment nemen om uit te zoeken wat er aan de hand is. Misschien kun je die onbekende afschrijving toch verklaren. Klopt er echt iets niet? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar wat er precies is gebeurd.

Neem contact met ons op

Betaalpas blijvend blokkeren

In sommige situaties is het verstandig om je betaalpas blijvend te blokkeren. Bijvoorbeeld als iemand je pincode weet of als je de situatie écht niet vertrouwt. Als je kiest voor blijvend blokkeren, is je pas niet meer te gebruiken. Knip deze door en gooi hem in de afvalbak voor het plastic. We sturen je automatisch een vervangende betaalpas toe. Binnen drie werkdagen ontvang je de pas én een nieuwe pincode per post, in aparte enveloppen.

Betaalpas blijvend blokkeren

Deblokkeer je betaalpas

Is de kust veilig en valt het allemaal mee? Dan kun je de tijdelijk geblokkeerde betaalpas deblokkeren. Hierna betaal je meteen weer met je eigen pas en pincode.

Deblokkeer je betaalpas

Geld opnemen zonder betaalpas

We kunnen ons voorstellen dat je geld nodig hebt als je betaalpas tijdelijk is geblokkeerd of als je op een nieuwe pas wacht. Gelukkig kun je bij de Rabobank ook zonder pas geld opnemen of betalen.

Lees meer over geld opnemen zonder betaalpas

Veelgestelde vragen

Ik heb mijn betaalpas geblokkeerd, maar er is toch geen misbruik van gemaakt. Kan ik dit terugdraaien?

Ja, dit kan als je je betaalpas tijdelijk hebt geblokkeerd. De tijdelijke blokkering hef je op in de app, via online bankieren of bij een Rabobankvestiging. Bellen kan natuurlijk ook. Na het deblokkeren kun je meteen weer pinnen. Heb je je betaalpas blijvend geblokkeerd? Dan is er al een nieuwe naar je onderweg en kun je de blokkering niet meer opheffen.

Service en Contact