Contant geld opnemen en storten

Fooi voor de bezorger of een tientje in een verjaardagskaart. Het is handig om contant geld in huis te hebben. Was jij de jarige, of heeft je kind een volle spaarpot? Dan stort je dat geld liever. Voor zowel opnemen als storten kun je terecht bij de automaten van Geldmaat, die je overal in Nederland vindt.

Logo Geldmaat

Contant geld opnemen bij Geldmaat

Geldmaat is de naam van het nieuwe netwerk van geldautomaten van Rabobank, ABN AMRO en ING. Met je betaalpas van Rabobank neem je standaard tot € 1.250 per week aan contant geld op bij automaten van Geldmaat. Dit kost je niets. Met een Rabo RiantPakket neem je tot € 5.000 per week aan contant geld op. Meer nodig? Verhoog dan tijdelijk de limiet van je betaalpas.

Vind een geldautomaat

Wijzig tijdelijk je limiet voor de geldautomaat

Contant geld opnemen bij andere automaten

Bij andere Nederlandse automaten neem je met je betaalpas van Rabobank één keer per dag tot € 250 aan contant geld op. Wij brengen € 0,75 per opname in rekening. Ben je op vakantie en wil je contant geld opnemen met een betaalpas in euro's of vreemde valuta? Houd er rekening mee dat buitenlandse banken lagere limieten kunnen hebben. Daar hebben wij helaas geen invloed op. 

Contant geld storten via Geldmaat

Heb je flink gespaard, veel fooi verdiend of een gevulde verjaardagskaart gekregen? Stort je geld dan in een stortautomaat van Geldmaat. Geld storten kost de eerste 4 keer per jaar € 2,25 per storting. Stort je vaker? Dan betaal je € 9,50 per storting. Je kunt per keer maximaal €2.500 storten.

Biljetten storten

Via een automaat van Geldmaat stort je ook biljetten op je eigen rekening. Net als bij opnemen, heb je ook bij het storten van contant geld je betaalpas en pincode nodig.

In de locatiewijzer van Geldmaat zie je waar je terecht kunt. 
Tip: gebruik de filter om automaten van Geldmaat of Rabobank te vinden waar je biljetten stort. 

Biljetten storten via Geldmaat

Vind een automaat bij je in de buurt

Muntgeld storten en opnemen

Net zoals bij biljetten kun je ook munten storten in een automaat van Geldmaat. Je hebt daarvoor je betaalpas met pincode nodig.

Je stort tot ongeveer 1.300 euromunten per keer. Dit noemen we een deeltransactie. Een deeltransactie kun je herhalen tot de muntcontainer in het apparaat vol is. Als je een paar deeltransacties achter elkaar op dezelfde rekening doet, betaal je maar één keer de stortingskosten.

Je kunt munten opnemen en storten bij automaten van Geldmaat en Rabobank. De automaten van Rabobank worden uiterlijk 1 oktober uitgezet. Dat gebeurt gefaseerd. De automaten van Geldmaat staan bij filialen van Gamma en Karwei.

In de locatiewijzer van Geldmaat zie je waar je terecht kunt. 
Tip: gebruik de filter om automaten van Geldmaat of Rabobank te vinden waar je muntgeld stort of opneemt. 

Munten opnemen en storten via Geldmaat

Vind een automaat bij je in de buurt

Vreemde valuta (andere muntsoort) storten

Je kunt geen buitenlands geld (vreemde valuta) storten bij de Rabobank. Ga hiervoor naar een vestiging van GWK Travelex.

Zoek een vestiging van GWK Travelex op Gwktravelex.nl

Geld storten op een spaarrekening

Je kunt contant geld niet storten op een spaarrekening, ook niet op een RegenboogRekening. Je kunt alleen geld storten op je eigen betaalrekening. Daarna maak je het geld over van je betaalrekening naar je spaarrekening of die van je kind. 

Kosten van contant geld storten

Enveloppen vol briefjes en muntjes; je kunt op verschillende manieren contant geld storten. Wat betaal je daar voor?

Contant geld storten op je eigen rekening

Als je stort op een Rabo Jongerenrekening betaal je de eerste 4 keer per jaar niets. Vanaf de 5e storting betaal je € 9,50 per keer.

Geld storten op je eigen Rabobankrekening met de betaalpas van die rekening kost de eerste 4 keer per jaar € 2,25 per storting. Stort je vaker? Dan betaal je € 9,50 per storting. Je kunt per keer maximaal €2.500 storten.

Alle tarieven en voorwaarden

Storing melden bij Geldmaat

Werkt een automaat van Geldmaat niet zoals het hoort? Meld dat dan telefonisch of online rechtstreeks bij Geldmaat.

Storing melden