Verwerkingstijd van je betaling

Bijna weekend. Nog wel even vóór maandag geld overmaken voor je geboekte vakantie naar een rekeningnummer binnen het SEPA-gebied. Komt dat nog op tijd aan? Hier lees je alles over de verwerkingstijd van je Eurobetaling.

Verwerkingstijden betalingen

Geld overmaken naar een rekeningnummer binnen het SEPA-gebied doe je in de Rabo Bankieren App, in Rabo Online Bankieren of via de Rabofoon. Betaal je in euro's? Dan doe je een Eurobetaling.

Betaling naar een rekening van de Rabobank

Heeft de ontvanger een rekening bij de Rabobank? Dan staat je Eurobetaling direct op zijn rekening. Ook in het weekend en op feestdagen. Dit geldt ook voor betalingen naar een andere eigen betaalrekening of spaarrekening bij de Rabobank.

Betaling naar een rekening van een andere bank

Maak je euro's over naar een rekeningnummer van een andere bank binnen het SEPA-gebied? Soms is de verwerkingstijd dan wat langer:

  • Stuur je een betaalopdracht op werkdagen vóór 15.00 uur: de bank van de ontvanger krijgt het bedrag dezelfde dag.
  • Betaal je op werkdagen na 15.00 uur of in het weekend: de bank van de ontvanger krijgt het geld de volgende werkdag.
  • Betaal je naar een andere bank binnen Nederland, dan schrijft de bank van de ontvanger het bedrag direct na ontvangst bij op de rekening van de ontvanger.
  • Betaal je naar een andere bank binnen het SEPA-gebied, maar buiten Nederland dan bepaalt de andere bank wanneer het geld op de rekening van de ontvanger komt. Wij hebben daar geen invloed op.

Bekijk welke landen in het SEPA-gebied liggen

Verwerkingstijden weekend en feestdagen

Is het weekend of toevallig een (inter)nationale feestdag als jij euro's overmaakt naar een andere bank in het SEPA-gebied? Dan duurt het soms wat langer voor de ontvanger de betaling heeft.

Lees meer over de verwerkingstijden in het weekend en op feestdagen

Rentedatum en valutering van betalingen

De dag en het tijdstip waarop je een betaling overmaakt, bepaalt vanaf welke datum je rente betaalt. En de dag waarop je een betaling ontvangt, bepaalt vanaf welke datum je rente ontvangt. Dit noemen we de rentedatum. Het bepalen van die rentedatum noemen we valutering. De rentedatum is niet altijd de dag waarop je geld overmaakt.

Lees meer over de rentedatum en valutering

Veelgestelde vragen

Wat is de verwerkingstijd van een betaling naar een rekeningnummer buiten Europa?

Maak je (in euro’s of andere valuta) geld over naar een rekeningnummer van een land dat buiten het SEPA-gebied ligt? Of betaal je in andere valuta binnen het SEPA-gebied? Dan doe je een Wereldbetaling. Daarvoor gelden andere verwerkingstijden.

Lees meer over de verwerkingstijd van een Wereldbetaling